UNTRR


14.07.2020: Informații privind tranzitarea Ungariei și Austriei cu alte mijloace de transport decât camionul

AUSTRIA:

Se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Nu este necesară prezentarea unui test Covid pentru tranzitarea Austriei. Este posibil ca, în acest caz, la frontieră, să fie cerute documente care să justifice intrarea în ţara de destinaţie: domiciliu/rezidență/drept de ședere/contract de muncă/orice altă dovadă a necesității intrării. (informație transmisă de Ambasada României în Austria)

UNGARIA (detalii transmise de Ambasada României în Ungaria):

Autoritățile ungare precizează că tranzitul este permis, în următoarele condiții:

• durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;

• persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate de poliţia ungară, click aici, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Această măsură se aplică începând cu 15.07.2020, ora 00.00.

Firmele de transport rutier trebuie să completeze și să înmâneze șoferilor Anexa 3 - certificat pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaționale, click aici pentru a descărca certificatul. Acest certificat este valabil și pentru operațiunile de transport rutier cu camionul sau autocarul în UE, nu numai pentru deplasarea șoferilor cu alte mijloace decât camionul pentru schimbul de șoferi.

Ultima modificare a paginii: 14.07.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii