UNTRR


14.07.2020, Grecia: șoferii de camioane care intră pe la punctul de trece a frontierei Promachonas trebuie să completeze formularul PLF

Începând cu 15.07.2020, ora 06:00, toate persoanele care intră în Grecia din motive neesențiale prin punctul de trecere a frontierei Promachonas vor fi obligate să prezinte la sosire dovada unui test COVID negativ reprezentat printr-un certificat în limba engleză în care să se menționeze numele persoanei, numărul pașaportului sau CNPul. Certificatul trebuie să fie datat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în Grecia. Doar persoanelor care dețin un astfel de certificat li se va permite intrarea în Grecia de către autoritățile de frontieră.
Certificatul trebuie să fie emis de unul din centrele acreditate de Ministerul Sănătății din România, click aici pentru a consulta centrele de testare. Certificatele care nu sunt emise de centre acreditate nu vor fi acceptate și falsificarea lor este pedepsită conform legislației elene.
Persoanele care vor călători în Grecia vor trebui să completeze și să transmită și formularul PLF și pot fi supuse testării aleatorii la sosirea la frontiera greacă.
Pentru ca aceste modificări să fie puse în aplicare, formularul PLF nu va fi disponibil pentru persoanele care intenționează să intre în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Promachonas până pe 14 iulie 2020, la ora 00:01. Persoanele care au completat și au transmis deja formularele PLF vor putea în continuare să intre pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas, dar persoanele care nu au formularul PLF nu vor avea voie să intre și ar trebui să își reprogrameze călătoria pentru miercuri, 15 iulie 2020.
Celelalte puncte de trecere a frontierei terestre rămân închise pentru călătorii neesențiale.
Click aici pentru a accesa formularul PLF.

 

Atenție! Șoferii de camioane care intră în Grecia prin punctul de trece a frontierei Promachonas trebuie să completeze formularul PLF, vor bifa opțiunea ”Ground (bus/train/car)” , apoi ”car” și apoi se bifează căsuța ”I hereby certify that I am a professional driver”. Șoferii de camioane nu trebuie să prezinte un test COVID negativ.

Sursa: OFAE

Ultima modificare a paginii: 14.07.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii