UNTRR


12.05.2020, Lituania: prelungirea stării de carantină până la 31 mai 2020

Pentru a preveni răspândirea cu coronavirus (COVID-19), Guvernul a decis să declare carantină pe întreg teritoriul Republicii Lituania. Această măsură a fost extinsă până la ora 24:00, pe 31 mai. Cu toate acestea, vor intra în vigoare în următoarele zile unele măsuri de relaxare:

- cetățenii din Estonia și Letonia vor avea voie să intre în Lituania fără restricții, începând cu 15 mai. Se va ridica obligația de autoizolare de 14 zile la sosirea din aceste țări.

- începând cu 11 mai, cetățenii din toate celelalte state ale Uniunii Europene (UE) vor putea intra în Lituania în scopuri de afaceri sau pentru studii, dar vor fi supuși autoizolării de 14 zile, cu excepția celor care vin din Polonia (Nu li se aplică măsura de autoizolare de 14 zile).

- începând cu 11 mai, deplasările cu feribotul sunt permise pe rutele dintre Kiel/Rostock/Travemünde și Klaipėda, atunci când pasagerii nu sunt îmbarcați din porturile intermediare și dacă se asigură un minim de contact cu pasagerii în timpul transferului către un alt feribot în portul intermediar.

- în plus, începând cu 15 mai, cetățenii lituanieni se vor putea întoarce din străinătate sau străinii vor putea veni în Lituania prin alte două puncte de la frontiera cu Letonia, Būtingė-Rucava și Smėlynė-Medumi. În prezent, este posibilă ieșirea spre Letonia prin aceste puncte de trecere a frontierei, dar întoarcerea se poate efectua doar prin punctul de trecere a frontierei Saločiai-Grenctalė.

Sursa: LINAVA

Ultima modificare a paginii: 12.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii