UNTRR


12.05.2020, Cehia: începând cu 11.05.2020, ora 00:00, au intrat în vigoare noi măsuri privind intrarea în Cehia

Începând cu 11 mai 2020, ora 00:00, au intrat în vigoare noi reguli la frontierele cehe. Tuturor resortisanților străini li se interzice intrarea; sunt exceptați de la aceste reguli cetățenii străini care dețin  permis de ședere permanent, cetățenii străini cu permis de ședere temporar de peste 90 de zile și persoanele care lucrează în transportul internațional.
Următoarele categorii sunt incluse în definiția „persoane care lucrează în transport internațional” și beneficiază de scutire:

· Șoferii de camion (asistenții șoferilor nu sunt considerați ca fiind șoferi, prin urmare scutirea nu se aplică acestora)
· Șoferii de autobuz (în special cei care conduc autocare pentru repatriere)
· Șoferii care transportă echipele privind mentenanța drumurilor
· Șoferii care transportă personalul din domeniul aeronauticii
· Șoferii care transportă conductori de tren, echipaje de tren și inspectori de transport
· Șoferii care transportă căpitanii navelor și echipajele navelor de marfă

· Șoferii de vehicule cu capacitate de până la 9 locuri care transportă una din categoriile menționate mai sus la locul lor de muncă și înapoi și transporturile în gol asociate acestor deplasări. Șoferul trebuie să fie angajat în aceeași companie cu persoanele pe care le transportă.
· Șoferii de vehicule care nu sunt angajații firmelor la care efectuează transport rutier cu vehicule cu capacitate de până la 9 locuri, pot efectua astfel de transporturi sub rezerva anumitor condiții
· Șoferii de vehicule care însoțesc transporturile cu depășiri de dimensiuni (documentația justificativă trebuie furnizată de către transportator sau organizația responsabilă cu transportul)
Comunicarea completă poate fi
consultată aici în limba engleză

Sursa: CESMAD

Ultima modificare a paginii: 12.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii