UNTRR


11.05.2020, Spania: s-a extins perioada de control la frontiere până la 24 mai

Guvernul spaniol a extins măsurile de control la frontiere până la 24 mai (decretul oficial aici). Măsurile sunt următoarele:

Cetățenilor țărilor terțe li se interzice intrarea în Spania, cu excepția următoarelor cazuri:

- rezidenții Uniunii Europene (UE), precum și soțul/partenerul cetățeanului UE și acele rude care trăiesc sub îngrijirea lor, precum și rezidenții unei țări Schengen sau Andorra, care călătoresc direct la locul lor de reședință.

- Deținătorii unei vize de lungă ședere emise de un stat membru sau o țară Schengen, care se îndreaptă către țara respectivă.

- Lucrători transfrontalieri.

- Persoanele care lucrează în domeniul sănătății sau a îngrijirii persoanelor în vârstă care călătoresc către sau de la locul de muncă.

- Personalul care lucrează în domeniul transportului de mărfuri, inclusiv personalul navigant pentru a asigura furnizarea serviciilor de transport maritim și a activității de pescuit, precum și piloții de aeronave pentru a desfășura activități necesare și esențiale de transport aerian comercial.

- Personalul diplomatic, consular, al organizațiilor internaționale, personalul militar și membri ai organizațiilor umanitare, care își îndeplinesc îndatoririle profesionale.

- Persoanele care călătoresc din motive familiare imperative, justificate în mod corespunzător.

- Persoanele care călătoresc din motive de forță majoră sau situații de nevoie sau a căror intrare este permisă din motive umanitare.

- Pentru cetățenii din alte state ale UE sau alte state care fac parte din Spațiul Economic European (UE + Norvegia, Islanda și Liechtenstein), intrarea acestora va fi, de asemenea, refuzată, cu excepția cazurilor menționate mai sus (cu excepția primelor două puncte care nu sunt aplicabile acestora) și atâta timp cât nu sunt rezidenți în Spania sau se îndreaptă direct la locul lor de reședință în alt stat membru, țară Schengen sau Andorra.

Frontierele terestre cu Ceuta și Melilla rămân închise. Frontierele terestre cu Gibraltar și Andorra sunt deschise.


Sursa: CETM

Ultima modificare a paginii: 11.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii