UNTRR


09.03.2020 - Italia: informații actualizate privind COVID-19 (coronavirus)

Guvernul italian a publicat un nou decret în data de 8 martie 2020 în care se restricționează accesul în aproape toate regiunile din nordul Italiei. Aceste măsuri se impun pentru a combate răspândirea Covid-19 (noul coronavirus).

Începând cu 9 martie 2020 și până pe 3 aprilie 2020, zona denumită zona „roșie” se află în carantină. Intrarea și ieșirea din această zonă este restricționată. Zona roșie include regiunile și teritoriile următoarelor provincii:

  • Lombardia (întreaga regiune)
  • Piemonte (Alessandria, Asti, Novara, Vercelli, Verbano Cusio Ossola)
  • Veneto (Veneția, Padova, Treviso)
  • Emilia-Romagna (Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini)
  • Marche (Pesaro Urbino)

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Italia, aceste măsuri nu afectează lucrătorii transfrontalieri și transportul de mărfuri. „Mărfurile pot intra și ieși din zonele menționate în decretul de astăzi (08.03.2020). Transportul mărfurilor este considerat un motiv ocupațional fundamentat pentru mobilitate: transportatorii pot, prin urmare, intrași ieși în/din zonele afectate și se pot deplasa în aceste zone, însă numai în scopul livrării și/sau colectării mărfurilor." Mai multe informații aici (decret care prevede că decretul inițial nu se aplică operațiunilor de tranzit, operațiunilor de transport de marfă și întregului lanț de furnizare către/dinspre zonele roșii).

Cu toate acestea, lucrătorii sunt obligați să demonstreze motivul deplasării prin furnizarea unor documente doveditoare cum ar fi o declarație a angajatorului care atestă necesitatea deplasării lucrătorului.  Aceste documente trebuie prezentate autorităților de securitate publică, ce asigură monitorizarea măsurilor de izolare, și se recomandă să se colaboreze cu aceste autorități. Șoferii trebuie, de asemenea, să completeze un formular prin care declară că sunt la curent cu aceste măsuri, menționând locul de origine, tranzit și destinație și declară că se deplasează în interes de serviciu prezentând documente doveditoare.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe din Italia și ANAV

Ultima modificare a paginii: 23.03.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii