UNTRR


08.05.2020, Bulgaria: măsuri de relaxare începând cu 07.05.2020

Pe 7 mai, guvernul bulgar a decis următoarele măsuri de relaxare:
Următoarele puncte de control speciale, care au fost instituite inițial la toate intrările și ieșirile din orașul Bansko și în toate centrele regionale, au fost ridicate: Blagoevgrad, Burgas, Varna, Veliko Tarnovo, Vidin, Vratsa, Gabrovo, Dobrich, Kardzhali, Kyustendil, Lovech, Montana, Pazardzhik, Pernik, Pleven, Plovdiv, Razgrad, Ruse, Silistra, Sliven, Smolyan, Sofia, Stara Zagora, Targovishte, Haskovo, Shumen, Yambol.
Persoanele, inclusiv șoferii, pot intra și ieși liber din aceste orașe fără restricții.

Purtarea măștii pe față este deja obligatorie în spațiile publice închise. Cu toate acestea, persoanele, inclusiv șoferii, care se află în locuri publice deschise trebuie să respecte cerința distanțării sociale și a tuturor măsurilor anti-epidemice și să poarte o mască de protecție în cazul în care este necesar să fie în contact cu alte persoane.
Autoritățile medicale de frontieră nu mai emit note cu instrucțiuni șoferilor străini care intră în Bulgaria;  acest lucru va reduce timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei.
Regimul șoferilor străini care vin dintr-o țară în care sunt înregistrate cazuri cu COVID-19, este în prezent următorul:
- Șoferii autovehiculelor de transport marfă care transportă mărfuri destinate pieței bulgare trebuie să intre pe teritoriul Republicii Bulgaria, să descarce mărfurile transportate (să încarce mărfurile pentru traseul de întoarcere, dacă este cazul) și să părăsească imediat teritoriul Republicii Bulgaria.
- Tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria este permis numai pe rutele stabilite de Agenția de Infrastructură Rutieră.
Termenul limită pentru părăsirea teritoriului Republicii Bulgaria nu poate depăși 24 de ore de la intrarea în țară.
Aceste măsuri se aplică imediat și sunt valabile până la o notificare ulterioară.

Sursa: AEBTRI

Ultima modificare a paginii: 08.05.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii