UNTRR


05.06.2020, Marea Britanie: Noi informații despre intrarea șoferilor profesioniști în Marea Britanie

Guvernul Marii Britanii a publicat noi informații despre scutirea șoferilor de camioane de la izolarea timp de 14 zile la intrarea în țară, detalii aici.

La acest link gãsiți lista de ocupații și situații în care perioada de izolare nu este necesarã.

Șoferii profesioniști care efectuează transport rutier internațional sunt scutiți de măsura izolãrii timp de 14 zile la intrarea în Marea Britanie, fiind clar cã scutirea este valabilã numai atunci când șoferul intrã în țarã în scopuri de muncã.

Instrucțiunile Guvernului pentru „Șoferii de vehicule de mãrfuri sau vehicule de serviciu public și alți angajați deținãtori de licențe comunitare pentru transportul internațional de mãrfuri sau pasageri cu autocarul și autobuzul” precizeazã:

• Va trebui sã furnizați datele cãlãtoriei și datele de contact.
• NU trebuie sã vã autoizolați timp de 14 zile.
• Va trebui sã arãtați cã munca dvs. presupune deplasarea., prin, de exemplu, o scrisoare de la angajatorul dvs., un CMR sau licența operatorului.

• Să completați un formular online cu cel mult 48 de ore înainte de a intra în Marea Britanie iar formularul completat trebuie să se afle în posesia șoferului în forma printată sau digitală înainte de a intra în Marea Britanie, click aici pentru a accesa formularul. 

Scutirea nu se aplicã atunci când șoferii se întorc din concediu, în acest caz vor fi necesare 14 zile de izolare.

Operatorii de transport sunt încurajați sã utilizeze aceastã scrisoare pentru a demonstra cã intrarea lor în Marea Britanie este destinatã unei activitãți legate de muncã.
RHA a transmis cã notificarea intrãrii în Marea Britanie se va face prin completarea unui formular online, urmând ca acesta sã fie disponibil în perioada urmãtoare.

Sursa: RHA

 

Ultima modificare a paginii: 05.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii