UNTRR


05.06.2020, Grecia: Noi reguli privind transportul pasagerilor și al mãrfurilor

Transport de pasageri:

În perioada 1 - 15 iunie: sunt realizate teste aleatorii pentru pasagerii care ajung în Grecia și oricine are voie sã intre în Grecia din strãinãtate (adicã persoanele care cãlãtoresc cu avionul din aeroporturi din zone care NU sunt considerate cu ”risc ridicat de transmisie”, așa cum sunt enumerate de Agenția UE pentru Siguranța Aviaticã) trebuie sã se autoizoleze timp de 7 zile, chiar dacã au fost testați negativ. Cei testați pozitiv trebuie sã se izoleze pentru încã 7 zile, în total 14 zile.

În perioada 15-30 iunie: nu se aplicã restricții de cãlãtorie pentru persoanele care intrã în Grecia din strãinãtate, dar testele aleatorii încã se aplicã. Cu toate acestea, persoanele care cãlãtoresc cu avionul din aeroporturi din zonele considerate a avea „risc ridicat de transmitere”, așa cum sunt enumerate de Agenția UE pentru Siguranța Aviaticã, vor trebui sã rãmânã peste noapte într-un hotel desemnat pentru testare. În cazul în care testul este negativ trebuie sã rãmânã în carantinã pentru sapte zile; dacã testul este pozitiv, persoanele vor fi puse sub carantinã timp de 14 zile.

Transport de mãrfuri:

În data de 29 mai, Guvernul elen a extins regulile de carantinã pentru șoferii profesioniști care opereazã curse internaționale pânã la 15 iunie. Numãrul de zile petrecute în izolare a fost redus de la 14 la 7.

Alte mãsuri:

Grecia a semnat aceste Acorduri multilaterale ADR: M324 privind certificatele de instruire a șoferilor și certificatele de consilier în siguranțã și M325 privind inspecțiile periodice sau intermediare ale rezervoarelor și certificatul de omologare pentru vehicule.

Sursa: OFAE

Ultima modificare a paginii: 05.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii