UNTRR


02.06.2020, Lituania: a fost extinsă măsura de carantină națională până la 16.06.2020

La 1 iunie 2020, Guvernul lituanian a extins carantina națională până la 16 iunie, ora 24:00. Au fost adăugate măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Autoizolarea de 14 zile rămâne obligatorie pentru persoanele care se întorc în Lituania sau sosesc din străinătate. Măsura nu se aplică:

- Membrilor echipajelor aeronautice care lucrează în transport internațional pentru companii lituaniene. Izolarea până la 14 zile este obligatorie, cu excepția revenirii din țările în care rata infecției din ultimele două săptămâni nu depășește 25 de cazuri la 100 de mii de locuitori.
- Cetățenilor din statele Spațiului Economic European, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și persoanelor care au reședința legală în aceste țări. Aceștia pot intra pe teritoriul Lituaniei, cu condiția să nu vină dintr-o țară în care rata de infecție din ultimele două săptămâni nu depășește 25 de cazuri la 100 mii de locuitori.
- Cetățenilor Republicii Lituania și persoanelor rezidente în Republica Lituania care s-au întors sau au sosit din Republica Estonia, Republica Letonia și Republica Polonia.
- Cetățenilor Republicii Estonia și Republicii Letonia și persoanelor care au reședința legală în aceste țări care s-au întors sau au intrat din Republica Estonia sau din Republica Letonia.
- Cetățenilor Republicii Polonia și persoanelor care au reședința legală în această țară, care s-au întors sau au ajuns pentru muncă, afaceri sau studii, dacă nu au vizitat alte țări, cu excepția Republicii Polonia sau a Republicii Lituania, în ultimele 14 zile înainte de sosirea în Republica Lituania.
- Persoanelor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Lituania.
Transportul rutier de mărfuri în tranzit prin Lituania este permis. La depistarea vreunui simptom la frontiera Lituaniei, șoferii sau membrii echipajului angajați în transporturi comerciale internaționale în orice tip de vehicul, care tranzitează teritoriul Lituaniei, nu vor avea voie să intre în țară decât dacă sunt cetățeni ai Lituaniei, Letoniei, Estonia sau rezidenții legali ai Lituaniei.

Persoanele fizice pot intra în țară prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:

- Rutier: Medininkai - Kamenyj Log, Raigardas - Privalka, Šalčininkai - Benekainys, Kybartai - Černyševskoje, Panemunė - Sovetsk, Kalvarija - Budzisk, Lazdijai - Aradninkai și toate punctele de trecere a frontierei cu Letonia. Intrarea persoanelor și/sau a automobilelor lor pe teritoriul Republicii Lituania este permisă numai prin următoarele puncte de trecere a frontierei internaționale de stat: Kalvarija – Budziskas și Saločiai – Grenstalė și toate punctele de trecere a frontierei de la frontiera de stat cu Republica Letonia. În cazuri excepționale, după obținerea permisiunii șefului serviciului de gardă de frontieră de stat din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Lituania sau al unei persoane autorizate de acesta, persoanelor și/sau autoturismelor li se permite intrarea în Republica Lituania prin alte puncte de trecere a frontierei rutiere.
- Feroviar: punctul de trecere a frontierei feroviare Vilnius, Stasylos - Benekainys, Kena - Gudagojis, Kybartai - Nesterovas, Šeštokai - Trakiškės și toate punctele de trecere a frontierei de la frontiera de stat cu Republica Letonia. În cazul transportului feroviar comercial și/sau internațional de marfă, frontiera de stat poate fi trecută și prin punctul de control al frontierei feroviare Pagėgiai-Sovetsko;
- Aerian: punctele de control la frontierele aeroporturilor internaționale Vilnius, Kaunas, Palanga și Šiauliai;
- Porturi maritime: Pilies, Malkų įlankos, punctele de trecere a frontierei Terminalul petrolier Būtinge și Molo.

Sursa: LINAVA

Ultima modificare a paginii: 02.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii