UNTRR


02.06.2020, Belarus: măsuri noi pentru transportrul rutier internațional în tranzit, începând cu 30.05.2020

A fost actualizată lista cu locurile speciale pentru oprire (parcare) pentru odihnă și mâncare pentru șoferi și pentru realimentarea vehiculelor în tranzit pe teritoriul Belarusului.

Rezoluția Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus nr. 321 din 28 mai 2020, click aici, a intrat în vigoare la 30 mai 2020 și modifică Rezoluția Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus nr. 171 din 25 martie 2020 privind măsurile de prevenire a importului și răspândirii infecției cauzate de coronavirus COVID-19.

Obligația de a părăsi teritoriul Republicii Belarus pe cea mai scurtă rută și, cel târziu, în ziua următoare intrării pe teritoriul său, nu se aplică pentru operațiunile de transport de mărfuri periculoase cu condiția ca transportatorul să obțină o autorizație specială pentru transportul de mărfuri periculoase atunci când efectuează transport rutier internațional.

Noua ediție conține o listă cu autostrăzile pe care vehiculele în tranzit sunt obligate să le utilizeze și parcările pentru odihnă și realimentare a vehiculelor (conform Anexa 1 a Rezoluției nr. 171 – au fost adăugate peste 40 puncte de oprire).

Alte modificări:

- cerințele Rezoluției nr. 171, care prevedeau că este posibilă conducerea doar pe drumurile republicane, și posibilitatea de oprire doar în anumite parcări și benzinării iar autovehiculul era obligat să părăsească Belarusul până a doua zi de la intrare în țară, au fost extinse nu numai pentru șoferii care efectuează transport internațional de mărfuri, ci și pentru toți șoferii care tranzitează teritoriul Republicii Belarus care folosesc vehiculele destinate transportului rutier internațional (inclusiv vehiculele goale și transportul de persoane);

- șoferii care efectuează transport de persoane in trafic internațional prin servicii regulate pot utiliza în prezent și alte rute decât cele menționate în listă și pot, de asemenea, să se oprească și în alte locuri și parcări decât cele din listă;

- la efectuarea operațiunilor de transport prevăzute în prima parte din paragraful 1.3. a Rezoluției nr. 171 (obținerea pe traseu a unei autorizații speciale pentru circulația vehiculelor cu depășiri de dimensiuni pe teritoriul unui stat străin, o autorizație specială pentru transportul de mărfuri periculoase în timpul transportului rutier internațional de mărfuri, în cazul unui accident (defecțiune), precum și în cazul descărcării, reîncărcării (transbordării) mărfurilor, înlocuirii vehiculului), șoferul trebuie să aibă și să prezinte pentru control documentele care confirmă astfel de operațiuni de transport.

De asemenea, în Rezoluția Consiliului de Miniștri al Republicii Belarus nr. 321 din 28 mai 2020 se găsește și formularul pentru transportul rutier internațional în tranzit pe teritoriul Republicii Belarus (ultima pagină).  


Sursa: BAMAP

Ultima modificare a paginii: 02.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii