UNTRR


25.06.2021, Ucraina: CORRIGENDA: a fost prelungită măsura carantinei până la 31.08.2021, șoferii profesioniști SUNT exceptați de la test COVID-19 și prezentarea dovezii vaccinării!!!

În conformitate cu Decretul Cabinetului Miniștrilor din Ucraina nr. 230 din 22 martie 2021 și Decretul Cabinetului Miniștrilor din Ucraina din 16 iunie 2021, de modificare a Decretului 1236 din 9 decembrie 2020, detalii aici, măsura carantinei a fost prelungită până pe 31 august 2021.

Nivelul „verde” al riscului epidemiologic a fost introdus în toată Ucraina.

Masca de protecție, care acoperă nasul și gura, este obligatorie în locurile publice, în spațiile din interiorul clădirilor și în mijloacele de transport.

Documentele de identificare prin care se confirmă reședința sau statutul special trebuie să se afle în permanență în posesia persoanelor care se deplasează în exterior.

Cetățenii străini și apatrizii trebuie să prezinte la intrarea în Ucraina următoarele documente:

1. un certificat de asigurare eliberat de o companie de asigurări cu sediul în Ucraina sau de un asigurător străin care are un birou de reprezentare în Ucraina sau un acord de asistență cu o companie de asigurări parteneră din Ucraina și care acoperă toate cheltuielile aferente tratamentului și supravegherii în cazul infectării cu COVID-19. Acest certificat trebuie să fie  valabil pentru perioada de ședere în Ucraina, ȘI

2. un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea în Ucraina, SAU un rezultat negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea în Ucraina SAU confirmarea efectuării schemei complete a vaccinului împotriva COVID-19, tipul vaccinului trebuie să fie inclus pe lista OMS

De menționat că măsurile prezentate anterior NU SE APLICĂ șoferilor și membrilor echipajelor  autovehiculelor de marfă, autocarelor care efectuează servicii regulate, personalului aeronautic, al navelor maritime și fluviale și personalului din transportul feroviar.

Surse: AsMAP UA, Cabinetul Miniștrilor din Ucraina

Ultima modificare a paginii: 25.06.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii