UNTRR


DEROGARI ADR- ACORD MULTILATERAL ADR - M324

26 Martie 2020

 

Aducem la cunoștința tuturor celor interesați faptul că România a aderat la Acord Multilateral M324 (RO, EN) cu privire la certificatele de pregătire profesională ADR ale conducătorilor auto și certificate consilierilor de siguranță pentru transportul mărfurilor periculoase

 
În aceste condiții:
 
  • Prin derogare de la dispozițiile primului paragraf de la 8.2.2.8.2 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională ale conducătorilor auto a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Aceste certificate se reînnoiesc pentru 5 ani dacă conducătorul auto face dovada participării la cursul de pregătire în conformitate cu 8.2.2.5 din ADR și a promovat examenul în conformitate cu 8.2.2.7 din ADR înainte de 1 decembrie 2020. Noua perioadă de valabilitate începe de la data inițială de expirare a certificatului care trebuie reînnoit.

 

  • Prin derogare de la dispozițiile de la 1.8.3.16.1 din ADR, toate certificatele de pregătire profesională a consilierilor de siguranță pentru transportul de mărfuri periculoase a căror valabilitate expiră între 1 martie 2020 și 1 noiembrie 2020 rămân valabile până la 30 noiembrie 2020. Valabilitatea acestor certificate se prelungește de la data de expirare inițială, cu 5 ani, dacă deținătorii lor au promovat examenul în conformitate cu 1.8.3.16.2 din ADR înainte de 1 decembrie 2020.

 

  • Prezentul acord este valabil până la 1 decembrie 2020 pentru transportul pe teritoriile părților contractante ADR semnatare ale acestui acord.
  • Până la data semnării de către România, acordul a mai fost semnat, și deci prevederile sunt aplicabile, în: Luxembourg, Germania, Austria, Norvegia, Franța, Irlanda, San Marino, Olanda (Țările de Jos), Cehia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Spania, Slovacia, Belgia, Italia, Letonia, Ungaria și Bulgaria.

 

 

  • În situația în care certificatul ADR al conducătorului auto se încadrează în derogarea de la primul alineat, recomandăm păstrarea unei copii a acordului M324 la bordul vehiculului pentru a fi prezentată cu ocazia controalelor.

SURSA ARR

Ultima modificare a paginii: 01.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii