UNTRR


22.04.2020, Marea Britanie: informații referitoare la relaxările privind timpii de conducere și de odihnă în Irlanda de Nord

Ca răspuns la presiunile fără precedent asupra lanțurilor de aprovizionare locale și naționale, Departamentul pentru Infrastructură a introdus o relaxare urgentă temporară și limitată a aplicării normelor UE privind timpii de conducere și de odihnă în Irlanda de Nord. De asemenea, a introdus o relaxare urgentă temporară și limitată a aplicării normelor privind orele de conducere pentru șoferii cetățeni ai Irlandei de Nord pe teritoriul Irlandei de Nord.

Această relaxare a început pe 23 martie 2020 și urma să se încheie pe 21 aprilie 2020.

A fost efectuată o revizuire specifică pentru a continua aceste relaxări pe baza datelor înregistrate până la 21 aprilie 2020 și, pe baza datelor actuale, a fost luată decizia de a continua aceste relaxări (în afară de cele referitoare la normele privind pauzele) până duminică, 31 mai 2020, ora 23:59.

Departamentul va urmări evoluția acestor norme temporare, iar această relaxare se poate modifica sau încheia mai devreme dacă circumstanțele se schimbă.

Departamentul dorește să reamintească tuturor operatorilor de transport și clienților care aplică aceste norme că:
 
- Regulile standard privind orele de conducere pentru șoferi sunt reguli importante legate de siguranță. Acestea sunt create pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, condițiile de muncă ale șoferilor și pentru a reduce riscul ca șoferii să fie implicați în accidente din cauza oboselii.
- Prin urmare, aceste relaxări temporare ar trebui utilizate numai atunci când este absolut necesar. În cazul în care este posibil, operatorii ar trebui să încerce să recruteze șoferi suplimentari din alte sectoare care nu lucrează momentan sau care sunt în șomaj tehnic.
- Relaxările temporare sunt elaborate pentru a veni în ajutorul transporturilor de mărfuri vitale, inclusiv lanțurile de aprovizionare referitoare la medicamente, sănătate, combustibil, alimente și alte necesități.
 
Situația actuală este ținută sub control și relaxarea poate fi modificată sau retrasă mai devreme de 31 mai 2020 dacă circumstanțele se schimbă. Operatorii ar trebui să utilizeze această perioadă pentru a crește mobilitatea.

Dacă unii șoferi sau operatori consideră că li se cere să folosească relaxarea fără o justificare corectă, atunci pot trimite sesizările lor la e-mail
drivershours@infrastructure-ni.gov.uk

Verificarea ulterioară a utilizării acestor relaxări va avea loc după caz, inclusiv de către Driver and Vehicle Agency (DVA).

Vă rugăm să rețineți că normele anterioare de relaxare a normelor UE privind pauzele (adică cerințele pentru pauzele zilnice de 45 de minute după 4,5 ore de conducere înlocuite cu o pauză de 45 de minute după 5,5 ore de conducere) s-au aplicat doar în perioada 23 martie 2020 – 21 aprilie 2020.


Cei care doresc să utilizeze această relaxare trebuie să citească aici notificarea completă și trebuie să respecte cerințele acesteia.

Sursa: FTA

Ultima modificare a paginii: 22.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii