UNTRR


16.04.2020 - Suspendare RCA - Propunerea ASF de text legislativ (Varianta 3)

Vă rugăm să regăsiți atașat propunerea Autorității de Supraveghere Financiarã (ASF) pentru suspendarea RCA (versiunea 3). ASF dorește să adopte forma finală pe baza unei ordonanțe militare.

Propunerea ASF de text legislativ pentru suspendarea RCA, detalii aici

Crere de suspendare, detalii aici

Declarație pe proprie răspundere, detalii aici

Această variantă nu este eficientă pentru transportatorii rutieri, și deși toate problemele vin dinspre ASF și asigurători, tot timpul transportatorii rutieri sunt găsiți vinovați.

Vă reamintim că deși posibilitatea de suspendare a asigurării RCA este prevăzutã în cadrul legii nr. 132/2017, aceasta nu poate fi operată deoarece nu există o procedură pentru returnarea plăcuțelor de înmatriculare.

Având în vedere Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în contextul evoluției situației epidemiologice internaționale determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, UNTRR a realizat demersurile, potrivit legislației, pentru a suspenda asigurarea RCA a unui vehicul aflat în proprietate.

UNTRR a realizat o declarație pe propria răspundere că începând cu data de 03.04.2020 s-a decis supendarea folosirii autoturismului propriu și că acesta va fi imobilizat la sediul UNTRR, pe toată durata stării de urgență.

Cu această declarație și cu numerele de înmatriculare ne-am prezentat la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București, unde ni s-a precizat că vom primi răspuns în 60 de zile la cererea noastră de la departamentul juridic!

Găsiți aici adresa către autorități în care am reclamat acest lucru.

Așteptăm opiniile dvs. asupra ordonanței propuse de ASF pe office@untrr.ro

Ultima modificare a paginii: 16.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii