UNTRR


27.09.2017: Belgia - reguli privind pre-declaraţia, detaşarea lucrătorilor şi salariului minim - intrarea în vigoare a noilor dispoziţii

Asociaţia belgiană FEBETRA ne-a informat că se vor modifica regulile şi cerinţele privind salariul minim şi pre-declaraţia în Belgia. Aceste reguli se vor aplica operaţiunilor de cabotaj pentru transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, angajaţilor, precum şi şoferilor. Operatorii de transport în cont propriu sunt, de asemenea, incluşi în aceste noi reguli.

Decretul regal din 14 septembrie 2017, care modifică declaraţia LIMOSA (din 2007), a fost publicat la 20 septembrie 2017 şi va intra în vigoare la 1 octombrie 2017.

Elemente noi:

  • trebuie să se desemneze un reprezentant ("personne de liaison") care să transmită informaţii referitoare la salarii şi condiţii de muncă în cazul detaşării în Belgia. Reprezentantul nu trebuie să fie stabilit în Belgia (poate fi managerul de transport sau directorul executiv sau Manager Resurse Umane, …)
  • tipul serviciilor trebuie indicat (transport rutier, ...)
  • în cazul utilizării agenţiilor de muncă temporară, trebuie menţionat numărul de înregistrare.

În acest link puteţi consulta valoarea salariului minim şi condiţiile de muncă aplicabile în cazul detaşării în Belgia.

Ultima modificare a paginii: 27.09.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii