UNTRR


Subiecte europene în dezbatere la Bruxelles (2013-06-10)

Vot - ITP pentru autovehicule şi remorcile acestora

Pe 30 mai a.c., Comitetul TRAN al Parlamentului European a adoptat raportul privind inspecţia tehnică periodică (ITP) a autovehiculelor şi remorcilor acestora, de Werner Kuhn (PPE, DE).

Preşedinţia negociază sprijin cheie pentru dezvoltarea reţelei de transport a Europei

Negocierile privind Reţeaua de Transport trans-Europeană (TENT) s-au finalizat cu succes.

Comisia salută acordul "istoric" asupra noii reţele de transport trans-Europene

Siim Kallas, vicepreşedinte Comisiei Europene responsabil cu transporturile, a salutat astăzi acordul între Comisie, Consiliu şi Parlamentul European cu privire la propunerile de a transforma actualul amalgam de drumuri europene, căi ferate, aeroporturi şi canale într-o reţea de transport unificată (TEN-T). Detalii aici.

Vot - Documente de înregistrare pentru vehicule

Pentru mai multe detalii, click aici.

Sistemul de înregistrare a transportatorilor de materiale radioactive – Adoptarea unui proiect de opinie

Pe 30 mai 2013, Comitetul ENVI a adoptat proiectul de aviz privind Sistemul de înregistrare a transportatorilor de materiale radioactive.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să găsiţi ataşat lista de vot.

Proiect de directivă privind permisul de conducere

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi documentul ataşat.

Europarlamentarii explică beneficiile noilor reguli privind ITP

Până la 2.000 de persoane mor în Europa în fiecare an din cauza vehiculelor improprii pentru drum, dar noile norme aprobate de către Comitetul de transport PE, la 30 mai a.c. au scopul de a reduce semnificativ acest număr. Pachetul legislativ cuprinde standardele minime pentru verificarea întreţinerii vehiculului, un sistem bazat pe risc pentru controalele rutiere ale vehiculelor comerciale, precum şi normele privind înregistrarea vehiculelor. Se aşteaptă ca europarlamentarii să voteze acest pachet legislativ în timpul sesiunii plenare din luna iulie a.c.

Ultimul Buletin Informativ cu agenda provizorie a următoarei reuniuni TRAN din 17-18 iunie

Vă rugăm să găsiţi alăturat ultimul Buletin informativ TRAN.

Mai puţină marfă transportată pe reţeaua de transport feroviar a Austriei în 2012

Transportul de marfă pe reţeaua de căi ferate din Austria a suferit pierderi în 2012. Potrivit unui raport al Statisticilor Austriece, un total de 100.5 milioane de tone de mărfuri au fost transportate pe reţeaua feroviară din Austria de către toate întreprinderile feroviare interne şi externe. Performanţa transporturilor pe teritoriul austriac a totalizat 19.5 miliarde de tone-kilometri. Comparativ cu anul precedent, volumul de transport a scăzut cu 6,6 % în 2012, iar performanţa a fost de 4,2 % mai mica decât în 2011.

Conferinţă deosebit de importantă asupea viitorului transportului la Dublin – deschisă de Ministrul Alan Kelly

Pentru mai multe detalii, click aici.

Raport asupra propunerii privind ITP-ul vehiculelor comerciale care circulă în UE

Pentru mai multe detalii, click aici.

Lituania urmează să prezinte priorităţile Presedinţiei UE în telecomunicaţii, energie şi transport

Ministrul Lituanian al Transporturilor şi Comunicaţiilor - Rimantas Sinkevicius şi ministrul Lituanian al Energiei - Jaroslav Neverovic vor lua parte la reuniunea Consiliului Transport, Telecomunicaţii şi Energie al Uniunii Europene (UE) pe 6, 7 şi 10 iunie. Acest Consiliu este ultimul sub preşedinţia Irlandei, iar miniştrii lituanieni vor prezenta Consiliului UE priorităţile viitoarei Presedintii Lituaniene în domeniile respective aflate în responsabilitatea lor.

Integrarea Siguranţei în Politica de Transport Urban UE

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultaţi Comunicatul de presă prezentând Poziţia ETSC asupra transportului urban.

Apariţia mega-camioanelor în Europa

Propunerea de introducere a mega-camioanelor în UE ar duce la decese, uzura drumului, aglomeraţia şi poluarea - avertizează europarlamentarii.

Opinie asupra promovării unei strategii Europene privind tehnologii de transport pentru mobilitatea durabilă viitoare a Europei

Pentru a accesa opinia Comisiei REGI pentru promovarea unei strategii europene privind tehnologii de transport pentru mobilitatea durabilă viitoare a Europei, click aici.

Consiliul de Transport – 10 iunie 2013

Consiliul miniştrilor transporturilor din UE se va reuni luni 10 iunie a.c. la Luxemburg, sub preşedinţia irlandeză. Vicepreşedintele Siim Kallas, responsabil pentru transporturi şi mobilitate, va reprezenta Comisia Europeană. Miniştrii vor discuta propuneri legislative importante, cum ar fi interoperabilitatea feroviare, inspecţia tehnică auto (control şi înregistrare) etc. Progresele înregistrate în stabilirea mecanismului de Conectare a Europei(Connecting Europe Facility ) vor fi, de asemenea, prezentate.

Documente pregătitoare pentru Consiliul de Transport din 10 iunie 2013

Pentru mai multe detalii, click aici.


Sursa: IRU Bruxelles

Notă: UNTRR şi IRU nu sunt responsabile de conţinutul acestor informaţii care au fost primite din surse externe şi transmise dvs. numai în scop de informare.

Ultima modificare a paginii: 10.06.2013

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii