UNTRR


12.05.2015- A M E N D A M E N T E P R O P U S E la Raportul înlocuitor asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor

Stimati membri,

 

In data de 12.05.2015 în Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților au fost discutate:

A M E N D A M E N T ELE    P R O P U S E  la Raportul înlocuitor asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.7/2010 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor.

Dacă prin O.G. 7/2010 se interzicea A.S.T. pentru bunuri divizibile, în legea de aprobare a O.G. 7/2010 se reintroduce AST dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții.

Se introduce AST pentru bunuri divizibile la art. 41, pct. 6, lit. c)


c) transporturi de mărfuri care nu sunt indivizibile, dacă este depăşită cel puţin una din masele sau dimensiunile maxime admise şi sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:


i) masa totală să fie de cel mult 50,0 tone;
ii) masa pe axe să nu depăşească masa maximă ce poate fi autorizată, prevazuta la alin. (8);
iii) lungimea să nu depăşească cu mai mult de 3,0 metri lungimea maximă admisă;
iv) laţimea să nu depăşească 3,0 metri;
v) să nu fie depăşită înălţimea maximă admisă.

Pentru a consulta actul click: aici

 

În data de 19 mai 2015 a avut loc o ședința a Comisiei de Transport  și Infrastructura în care au fost agreate alte valori ale amenziilor.

Ca principiu de calcul, amenda pentru depășirea maselor (totală și pe axe) va fi de circa 3 ori mai mare decât contravaloarea unei AST.

Acest principiu nu se va aplica și la depașirea dimensiunilor, din cauza că valoarea unei AST este foarte mica iar pericolul este extrem de mare la depășirea neautorizată a lățimii sau înălțimii.

Pentru a consulta amenzile click: aici

 

 

Ultima modificare a paginii: 24.07.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii