UNTRR


Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor pentru modificarea Anexei nr. 1 ”Norme privind autorizarea școlilor de conducători auto și a instructorilor auto” la Ordinul ministrului transporturilor nr. 733 din 25 aprilie 2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vedere

Data publicării: 07.08.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 18.08.2018

Scurta descriere a reglementării:

Îndeplinirea unui procent minim de promovabilitate/categorie reprezintă una din condițiile necesare menținerii anuale a valabilității autorizației unei școli de conducători auto, fapt stabilit la art.9, alin.(3) din Anexa nr.1 la O.M.T. nr.733/2013.

Procentul minim de promovabilitate este stabilit ca fiind reprezentat de raportul dintre numărul de cursanți care au promovat primul examen în vederea obținerii permisului de conducere și numărul cursanților care s-au prezentat pentru prima dată la examen pentru categoria respectivă, în această perioadă.

Având în vedere faptul că:

            - examinarea în vederea obținerii permisului de conducere este un domeniu de activitate al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

            - examinarea în vederea obținerii permisului de conducere se realizează conform prevederilor O.M.A.I. nr.268/2010, cu modificările și completările ulterioare, act normativ în care este specificat la art.8 alin.(8) faptul că “statistica pentru anul precedent privind promovabilitatea la primul examen pentru fiecare școală de conducători auto și pentru fiecare instructor auto de pregătire practică se publică anual, până la 31 martie, pe pagina de internet a D.R.P.C.I.V.”

Ținând seama de aspectele menționate anterior, apare necesitatea stabilirii un nou termen în care criteriul de promovabilitatea necesar a fi de îndeplinit de către școlile de conducători auto să poată reprezenta una din condițiile de menținere a valabilității autorizației de funcționare, termen în care Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să poată beneficia de date concrete, furnizate în timp real de către instituția cu atribuții în examinarea efectuată în vederea obținerii permisului de conducere.

Totodată, având în vedere faptul că sistemul tehnic de monitorizare impus la susținerea examenului în vederea obținerii permisului de conducere prin O.M.T. nr.733/2013 a fost între timp menționat ca obligatoriu la examenul în vederea obținerii permisului de conducere prin O.U.G. nr.195/2002, republicată, privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, acesta fiind pus la dispoziția examinatorilor de către instituția de examinare, este necesară abrogarea dispozițiilor referitoare la obligativitatea dotării școlilor de conducători auto cu acest sistem tehnic.

 

Documente supuse consultării


Instrument de motivare

Text proiect

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor: office@untrr.ro

 

 

Ultima modificare a paginii: 08.08.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii