UNTRR


Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvern pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr.229/2017 privind aprobarea Strategiei generale de descentralizare

Data publicării: 13.08.2018

Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 24.08.2018

Scurtă descriere a reglementării:

Guvernul României este angajat în reforma profundă a administraţiei publice, având ca obiectiv principal continuarea procesului de descentralizare administrativă şi financiară, creşterea autonomiei colectivităţilor locale reprezentând un pas necesar pentru a aduce serviciile publice şi deciziile mai aproape de cetăţenişi implicit, pentru a folosi mai judicios resursele existente.
În acest context, ca urmare a ședinței pe tema descentralizării, desfășurată la sediul Guvernului României, s-a dispus analiza oportunității de descentralizare la nivelul județelor a competențelor privind emiterea/eliberarea licențelor de traseu aferente traseelor din programul de transport public județean, pentru fiecare județ, exercitate de Autoritatea Rutieră Română –ARR, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.
Astfel, pentru demararea procedurilor aferente procesului de descentralizare așa cum este acesta stabilit prin reglementările specifice în vigoare și operaționalizarea structurilor tehnice care vor desfășura aceste acțiuni, este necesară completarea cadrului general, prin introducerea domeniului transport – serviciile de transport public județean. Pe cale de consecință, Calendarul etapelor preliminare ale procesului de descentralizare și Planul de acțiuni vor fi completate în mod corespunzător noului obiectiv propus.
Prin urmare, principalele modificări prevăzute în proiectul de act normativ vizează:
- introducerea domeniului transport – serviciul de transport public județean;
- analizarea oportunităţii transferului către autorităţileadministraţiei publice de la nivel județean, al competenţelor privind emiterea/eliberarea licențelor de traseu pentru serviciul de transport public efectuat între localităţile unui judeţ, exercitate în prezent de agențiile teritoriale ale Autorității Rutiere Române - A.R.R., în vederea întregirii atribuțiilor acestora în acest domeniu.
- transferul resurselor financiare rezultate în urma preluării activității de la Autoritatea Rutieră Română - A.R.R către autoritățile administrației publice de la nivel județean, după intrarea în vigoare a legii sectoriale.

 

Documente supuse consultării

Instrument de motivare

Text proiect

 

Elaborarea şi transmiterea propunerilor/observaţiilor/opiniilor: office@untrr.ro

Ultima modificare a paginii: 13.08.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii