UNTRR


INTERVENȚII UNTRR - pentru deblocarea urgentă a procedurilor consulare de eliberare a vizelor de intrare pe teritoriul Republicii Turcia pentru șoferii profesioniști români

Nr. 863/28.04.2017

 

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE

În atenția Domnului Teodor-Viorel MELEŞCANU - Ministru

 

Ref.: deblocarea urgentă a procedurilor consulare de eliberare a vizelor de intrare pe teritoriul Republicii Turcia pentru șoferii profesioniști români

Stimate Domnule MINISTRU,

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR vă solicită sprijinul pentru deblocarea de urgență a procedurilor consulare de eliberare a vizelor de intrare pe teritoriul Republicii Turcia pentru șoferii profesioniști români.

Dorim să vă semnalăm faptul că la acest moment, platforma dedicată încărcării aplicațiilor pentru obținerea vizelor de Turcia www.konsolosluk.gov.tr nu mai funcționează, motiv pentru care  nu se mai pot efectua programări pentru obținerea vizelor de Turcia, necesare șoferilor români în perioada imediat următoare. Din precizările Consulatului Turciei în România, acest lucru se datorează numărului mare de solicitări pentru obținere vize de Turcia, iar platforma ar urma să fie deblocată abia după data de 09.05.2017.

Asociația noastră își exprimă îngrijorarea cu privire la această situație, care afectează  numeroși transportatori români care au contracte în derulare pe relația Turcia, putând conduce  la întârzieri și penalizări.

Având în vedere urgența acestei probleme, vă rugăm să interveniți la autoritățile turce relevante pentru deblocarea imediată a eliberării vizelor pentru șoferii români, astfel încât dinamica schimburilor comerciale și a transporturilor rutiere pe relația România-Turcia să nu fie afectată.

În speranța că veți da curs acestei solicitări, vă asigurăm stimate Domnule Ministru, de întreaga noastră considerație.

 

Cu stimă, 

 

 

SECRETAR GENERAL,

Radu DINESCU

UNTRR a solicitat în data de 28 aprile 2017 deblocarea urgentă a procedurilor consulare de eliberare a vizelor de intrare pe teritoriul Republicii Turcia pentru șoferii profesioniști români și autorițăților din TURCIA:

           

Ultima modificare a paginii: 03.05.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii