UNTRR


Răspunsul AMR, ref. solicitare prorogare termen de platã a impozitului pe clãdiri, terenuri si mijloace de transport, ca mãsurã de prevenire a intrãrii în faliment a firmelor de transport rutier în urma pierderilor provocate de rãspândirea virusului COVID – 19

UNIUNEA NAȚIONALĂ A TRANSPORTATORILOR RUTIERI DIN ROMÂNIA
Domnului Radu DINESCU, Secretar General
 
Referitor: adresa UNTRR nr. 469/12.03.2020
 
 
Stimate domn,
 
Referitor la solicitarea dvs, vă informăm:
 
Termenele de plată a impozitelor și taxelor locale sunt reglementate la art. 462 alin.(1)-(2), 467 alin.(1)-(2) și 472 alin.(1)-(2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 
Autoritățile publice locale nu au posibilitatea de a modifica aceste termene, stabilite prin Lege. Prorogarea solicitată de dvs. poate fi acordată numai printr-un act normativ cu putere similară Codului fiscal: lege sau ordonanță de urgență.
 
Asociația Municipiilor din România s-a adresat deja Guvernului României și președinților celor două camere ale Parlamentului, precum și liderilor principalelor grupuri politice din Parlament, solicitând modificarea în regim de urgență a Codului fiscal, prin prorogarea primului termen de plată a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.
 
Constantin Mitache,
Director General AMR

Ultima modificare a paginii: 13.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii