UNTRR


Intervenția UNTRR nr. 449/10.03.2020 adresată dlui. Domnului Lucian Nicolae BODE – MINISTRUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ȘI COMUNICAȚIILOR, ref. solicitare demersuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID – 19, precum și măsuri compensatorii financiare și fiscale pentru firmele de transport rutier afectate

Nr. 449/10.03.2020

 

MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ȘI COMUNICAȚIILOR

Domnului Lucian Nicolae BODE – MINISTRUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ȘI COMUNICAȚIILOR

 

 

Ref: solicitare demersuri pentru a preveni răspândirea virusului COVID – 19, precum și măsuri compensatorii financiare și fiscale pentru firmele de transport rutier afectate

 

Stimate Domnule Ministru,

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) dorește să vă supună atenției faptul că firmele de transport rutier din România vor fi grav afectate din cauza epidemiei cu noul coronavirus (COVID - 19), dacă nu se vor lua imediat măsuri în sprijinul operatorilor de transport.

 

În acest sens, vă solicităm să întreprindeți demersuri pe lângă Comisia Europeană în vederea aplicării unei derogări temporare de la interzicerea efectuării repausului săptămânal normal în cabina autovehiculului în statele UE care impun astfel de restricții, conform Reg. (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 martie 2006 privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere. Astfel, oferind posibilitatea de a efectua repausul săptămânal normal de 45 de ore în cabina autovehiculului, conducătorii auto profesioniști vor fi mai izolați și se va reduce riscul de a se infecta cu noul coronavirus, decât în situația în care vor fi obligați, în continuare, să stea la hotel.

 

De asemenea, operatorii de transport rutier de mărfuri români, care efectuează transporturi internaționale dintre Italia și România, vor fi grav afectați din cauza măsurii de autoizolare a șoferilor care revin din Italia – aceste operațiuni trebuie să includă costul cu imposibilitatea utilizării șoferului 14 zile. De aceea, solicităm revenirea asupra acestei decizii și monitorizarea acestor șoferi, fără a fi puși în autoizolare sau să se întreprindă, cu caracter imediat, măsuri compensatorii financiare și fiscale pentru firmele de transport rutier ai căror șoferi sunt trimiși spre autoizolare.

 

Totodată, pentru firmele de transport persoane serios afectate, vă solicităm să facilitați dialogul cu instituțiile financiare în vederea obținerii unei suspendări temporare a plății sumelor finanțate pentru autovehiculele de transport persoane, precum și suspendarea/amânarea plății contribuțiilor sociale/impozitelor aferente salariilor personalului din transporturile rutiere. Pentru angajații firmelor de transport, care vor intra în carantină sau autoizolare ar trebui să se ia în considerare suspendarea plății creditelor ipotecare pentru o perioadă de 60 – 90 zile, măsură pusă în aplicare deja de autoritățile din Italia.   

 

Exprimându-ne încrederea în sprijinul Dumneavoastră, vă mulțumim și vă rugăm să primiți, stimate Domnule Ministru, expresia înaltei noastre considerații.

 

Cu deosebită stimă,

Secretar General

Radu DINESCU

 

Aici pentru adresa pdf cu numar de înregistrare de la MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ȘI COMUNICAȚIILOR

 

Ultima modificare a paginii: 11.03.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii