UNTRR


Intervenţia UNTRR nr. 2558/12.06.2018 adresată Domnului Ioan Corneliu Dimitriu - Ministerul Transporturilor, ref.: solicitare intervenție urgentă MT pentru a opri controalele abuzive ale autorităților franceze și belgiene privind repausul săptămânal normal al șoferilor profesioniști – procese verbale ale amenzilor abuzive primite de transportatorii români

Nr. 2558/12.06.2018

MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Domnului Corneliu Ioan DIMITRIU -  Director, Direcția Transport Rutier

 

Ref.: solicitare intervenție urgentă MT pentru a opri controalele abuzive ale autorităților franceze și belgiene privind repausul săptămânal normal al șoferilor profesioniști – procese verbale ale amenzilor abuzive primite de transportatorii români

 

Stimate Domnule Director,

Revenim la intervenția UNTRR nr. 1199/10.05.2018, adresată Ministrului Transporturilor, domnul Lucia Șova, prin care solicitam intervenția urgentă MT pentru a opri controalele abuzive ale autorităților franceze și belgiene privind repausul săptămânal normal al șoferilor profesioniști(anexată).

Un număr în creștere de transportatori români se plâng că șoferii lor au fost controlați în Franța și în Belgia, fiind obligați să dovedească faptul că nu au petrecut în cabină perioada anterioară de repaus săptămânal normal, deși la acel moment șoferii se aflau în alte țări decât Franța sau Belgia. Mai mult, ofițerii de control francezi și belgieni au solicitat șoferilor români documente care să dovedească faptul că au petrecut la hotel perioadele anterioare de repaus săptămânal normal, neacceptând declarațiile șoferilor (chiar și fotografii prezentate de șoferii români) pentru a dovedi că au petrecut repausul săptămânal normal la rude sau în alte locații în afara cabinei.

În consecință, mulți transportatori rutieri români au primit amenzi foarte mari în Franța și în Belgia, între 1000 EUR și 2250 EUR, pentru că nu aveau documente care să demonstreze că șoferii lor nu au petrecut perioada de repaus săptămânal normal în afara cabinei atunci când se aflau în alte țări decât Franța și Belgia.

Vă transmitem anexat procesele verbale ale amenzilor abuzive primite de transportatorii români în Franța și în Belgia și vă solicităm în continuare sprijinul și intervenția urgentă la toate autoritățile naționale și europene relevante, pentru a opri aceste interpretări naționale și practici abuzive de control ale Franței și Belgiei, care nu ar trebui să solicite documente privind cazarea la hotel pentru repausul săptămânal normal efectuat de șoferii profesioniști în alte țări.

Exprimându-ne încrederea în intervenția dumneavoastră urgentă, vă mulțumim și vă stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare.

Cu deosebită considerație,

Secretar General

Radu DINESCU

Click aici pentru varianta PDF

 

Ultima modificare a paginii: 07.08.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii