UNTRR


Intervenția UNTRR nr. 2368/06.06.2018 în atenția domnului Victor NEGRESCU - Ministrul delegat pentru Afaceri Europene , Ministerul Afacerilor Externe, ref. mandatul României la Bruxelles privind pachetul mobilitate 1, urmare votului TRAN din 04.06.2018

Nr. 2368/06.06.2018

Ministerul Afacerilor Externe 
Domnului Victor NEGRESCU - Ministrul delegat pentru Afaceri Europene

 

Ref.: mandatul României la Bruxelles privind pachetul mobilitate 1, urmare votului TRAN din 04.06.2018

Stimate Domnule Ministru,

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR  urmărește atent evoluția deciziilor pe marginea pachetului mobilitate la nivel european, având în vedere importanța lor crucială pentru viitorul transportatorilor rutieri români în UE.

În acest context, dorim să salutăm votul important al Comisiei de Transport și Turism(TRAN) a Parlamentului European din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internațional de la aplicarea Directivei detașării lucrătorilor - arătând că solicitarea UNTRR și a asociațiilor de transport rutier din 18 State Membre UE a fost luată în considerare în Parlamentul European.  Ne exprimăm încrederea că votul TRAN din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internațional din Directiva Detașării Lucrătorilor va transmite un mesaj puternic și către Consiliul European și rugăm Guvernul României să susțină ferm excluderea transportului rutier internațional din  Directiva detașării în cadrul Consiliului European al Miniștrilor de Transport din UE, care va avea loc pe 07.06.2018 la Bruxelles. Precizăm că UNTRR a transmis celor 27 de Miniștri de Transport din toate Statele Membre UE, problematica fundamentală a pachetului mobilitate pentru transportatorii rutieri români și manifestul UNTRR: Respect pentru transportul rutier internațional în UE! Liberalizarea transportului rutier de marfă trebuie să rămână obiectivul pachetului de mobilitate al UE! STOP ipocriziei Comisiei Europene: Plată egală pentru muncă egală în același loc - acest principiu TREBUIE aplicat și pentru companii, nu numai pentru angajați!”

În același timp, dorim să vă semnalăm îngrijorarea asociației noastre cu privire la propunerile TRAN din 04.06.2018  pe marginea celorlalte dosare importante ale pachetului mobilitate, precum accesul la profesie și la piață (cabotaj), în care au fost introduse măsuri inacceptabile privind întoarcerea acasă a vehiculelor”, pe care vă solicităm să le respingeți ferm în cadrul Consiliului European.  De asemenea, considerăm necesară clarificarea votului TRAN privind odihna șoferilor în parcări sigure și securizate cu precizarea că șoferii își pot efectua perioada de repaus săptămânal normală de 45 h în cabina vehiculului. Totodată, considerăm restrictiv pentru România, țară periferică UE, votul TRAN pentru o perioada de referință de 3 săptămâni privind întoarcerea acasă a șoferilor.

Vă transmitem alăturat un tabel sintetic cu principalele elemente ale pachetului mobilitate votate în TRAN pe 04.06.18  și solicitările UNTRR privind mandatul României la Bruxelles, în cadrul negocierilor europene dificile cu Alianța Rutieră, pe marginea pachetului mobilitate.

Exprimându-ne încrederea în sprijinul dumneavoastră, vă mulțumim și vă asigurăm de înalta noastră considerație.

Secretar General

Radu DINESCU

 

Click aici pentru varianta PDF

 

Ultima modificare a paginii: 11.06.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii