UNTRR


Intervenția UNTRR nr. 223/07.02.2018 adresată doamnei Prim-Ministru Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, ref. reducerea perioadei de înmatriculare a autovehiculelor comerciale

Nr.223/07.02.2018

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

Doamnei Prim-Ministru Vasilica-Viorica DĂNCILĂ

 

Ref.: reducerea perioadei de înmatriculare a autovehiculelor comerciale  

 

Stimată Doamnă Prim-Ministru,

           

            Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este asociația profesională și patronală care reprezintă de 28 de ani interesele firmelor românești de transport rutier de marfă și persoane, fiind înființată în 1990.

               Prin prezenta, asociația noastră vă solicită sprijinul și intervenția urgentă pentru reducerea perioadei nejustificat de lungi de înmatriculare a autovehiculelor comerciale în România, afectând activitatea transportatorilor rutieri pentru care autovehiculele comerciale reprezintă principalele mijloace de producție.

            Precizăm că în prezent, transportatorii români trebuie să aștepte 60-90 zile pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor. În tot acest timp, transportatorii români nu își pot opera autovehiculele, care pentru industria noastră reprezintă principalele mijloace de producție. Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare, pentru că deși dețin mijloacele de transport, acestea sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare.

            Considerăm inacceptabil ca în România, o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim 2 ore, ca în orice alt Stat Membru UE și chiar din afara UE precum în Republica Moldova.

            În acest context, solicităm Guvernului României măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în cel mult 2 ore și vă rugăm să faceți toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activității transportatorilor români afectați.

            Reamintim că industria transporturilor rutiere are o contribuție de 5% la Produsul Intern Brut (PIB) al României, fiind principala modalitate de transport utilizată pentru exporturile realizate din țara noastră, iar orice blocaj al activității de transport rutier afectează buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

            Exprimându-ne încrederea în intervenția dumneavoastră urgentă, vă mulțumim și vă rugăm să primiți expresia deosebitei noastre considerații.

 

 

Secretar General,

Radu Dinescu

 

Click aici pentru varianta PDF

 

 

Ultima modificare a paginii: 13.02.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii