UNTRR


Franța - dezbatere proiect de aplicare a normelor de detașare a lucrătorilor în transportul rutier

 


FNTR- Asociația transportatorilor din Franța, a informat IRU că guvernul francez încearcă în prezent să adopte o dispoziție legislativă de aplicare a normelor de detașare a lucrătorilor în transportul rutier. O astfel de prevedere ar duce la aplicarea reglementărilor sociale franceze conducătorilor auto care își desfășoară activitatea pe teritoriul francez (cu excepția operațiunilor de transport în tranzit), inclusiv, de exemplu, introducerea unui salariu minim conducătorilor auto străini, activi pe teritoriul francez.


Cu toate acestea, procesul parlamentar este încă în desfășurare, iar singurele date disponibile privind legislația propusă sunt următoarele:


• companiile străine trebuie să desemneze un reprezentant în Franța care va fi responsabil de menținerea legăturii cu autoritățile de control


• declarația prealabilă de detașare care va trebui să fie înlocuită cu ”certificat de detașare”


• destinatarul va fi considerat cel care face comanda operațiunii (chiar dacă cel care face comanda este expeditorul). Prin urmare, destinatarul va fi cel care va efectua toate verificările referitoare la aplicarea detașării, inclusiv plata salariului minim în Franța (companiile franceze,   destinatarii unei operațiuni de transport, vor fi primele vizate în cazul unui control)


De obicei, publicarea unui astfel de decret durează cel puțin 3 luni.

Click aici pentru a accesa informațiile disponibile până în prezent (în limba franceză).

 

Ultima modificare a paginii: 20.02.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii