UNTRR


Invitație eveniment online "Cerințele Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali”, 8 iunie 2021, ora 11.30, organizat de Ambasada României în UK - Biroul de Promovare Comercial Economică Londra

Ambasada României în UK - Biroul de Promovare Comercial Economică Londra - vă invită la evenimentul online

Cerințe ale Marii Britanii pentru transportatorii rutieri internaționali de marfă

Data: 8 iunie 2021, 11:30-12:30 (ora României)

Comerțul cu Marea Britanie, țară cu care România înregistrează cel mai mare excedent al schimburilor comerciale, rămâne o mare oportunitate pentru firmele românești, cu atât mai mult după Brexit. Pandemia generată de Covid-19 și Brexitul au condus în Marea Britanie la creșterea substanțială a cererii pentru o gamă largă de produse și servicii precum produse alimentare, în special produse proaspete sau bunuri de larg consum.

Deși comerțul Marii Britanii cu România, dar și cu Uniunea Europeană, a înregistrat un declin de la începutul anului, declin generat de Brexit și de pandemie, perspectivele de creștere sunt promițătoare, anticipându-se un boom economic în Marea Britanie începând cu a doua jumătate a anului 2021. Acesta va conduce în mod firesc la o cerere pe măsură a serviciilor pentru transport marfă.

Participă la eveniment pentru a afla direct de la reprezentanții guvernului britanic care sunt cerințele și formalitățile pentru transportatorii internaționali de marfă pe relația UE - Marea Britanie!

Asistă la un demo al sistemului GVMS (Goods Vehicle Movement Service) - sistemul IT al autorităților britanice de control al frontierelor pentru coordonarea mișcării vehiculelor! Utilizarea GVMS este obligatorie pentru transportatori în anumite operațiuni de transport.

Evenimentul va fi moderat de Bogdan Mihăilescu, Ministru Consilier - Biroul de Promovare Comercial Economică din cadrul Ambasadei României la Londra.

Vă rugăm să confirmați participarea la adresa de e-mail office@untrr.ro

Link pentru a participa la eveniment, click aici

Agenda:

Deschidere  eveniment   11:30 – 11:35

  • Bogdan Mihăilescu - Ministru Consilier pentru Relații Comerciale și Economice, Ambasada României la Londra

An overview of customs processes post Brexit     11:35 – 11:55

  • Flavia Munteanu - Head of EU Stakeholder Engagement, HMRC

Demo sistem GVMS (Global Vehicle Movement Service)     11:55 – 12:15

  • Guy Robinson și Chiara Miele, HMRC Digital Team

Sesiune de întrebări și răspunsuri     12:15 – 12:30

Eveniment organizat de  Biroului de Promovare Comercial Economică (BPCE) Londra cu sprijinul HMRC (Her Majesty's Revenue & Customs) și UNTRR  (Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România).

 

Ultima modificare a paginii: 07.06.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii