UNTRR


Mediafax Talks about Transport & Logistics

19 iulie 2011, Hotel Radisson BLU, Bucureşti, sala Atlas

Mediafax organizează marţi, 19 iulie, la Radisson Blu Hotel, din Bucureşti conferinţa Mediafax Talks about Transport & Logistics.

Evenimentul, dedicat transportatorilor, pune problema îmbunătăţirii activităţii de transport şi optimizarea spaţilor logistice, va dezbate noua lege a transporturilor şi măsurile de pregătire pentru liberalizarea pieţei.

Ce oportunităţi logistice există pe piaţa românească, care e stadiul finanţărilor europene pentru proiectele de infrastructură şi care sunt modificările aduse sectorului de către Codul Muncii şi Codul Vamal, sunt teme pe care reprezentanţii Ministerului Transportului şi Infrastructurii le vor dezbate împreună cu jucătorii din domeniu.

9.30 - 10.00 - ÎNREGISTRAREA PARTICIPANŢILOR & WELCOME COFFEE

10.00 - 12.15 - ÎMBUNĂTĂŢIREA ACTIVITĂŢII DE TRANSPORT ŞI OPTIMIZAREA SPAŢIILOR LOGISTICE

 • Măsurile pe care le are în vedere Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii pentru tansportatori.
 • Noua lege a transporturilor care trebuie adoptată pana în luna decembrie 2011. Pregătirea pentru liberalizarea pieţei din 2014.
 • Stadiul tronsoanelor de autostradă din România, taxele de drumuri şi accizele destinate transportatorilor. Ce investiţii se vor mai face?
 • Propunerile din partea mediului de business îin ceea ce privesc legislaţia şi măsurile de îmbunătăţire a activităţii
 • Finanţările proiectelor de infratructură din România
 • Impactul modificării Codului Muncii
 • Investiţiile logistice. Proiectele parcurilor industriale în 2011
 • Oportunităţile logistice: proiecte inovative; managementul spaţiului şi al sistemelor de depozitare; soluţii de extindere a capacităţilor de înmagazinare
 • Soluţii logistice pentru energie, auto, retail, farma, construcţii
 • Codul vamal. Ce modificări au avut loc şi ce se mai poate îmbunătăţi pentru fluidizarea activităţii şi pentru respectarea normelor UE
 • Parteneriate Public Private pentru infrastructura logististicii în România
 • Soluţii software pentru o activitate mai uşoară

LECTORI INVITAŢI

 • Anca BOAGIU - Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii
 • Florian COMAN - Director General, Autoritatea Rutieră Română
 • Constantin ISAC - Preşedinte UNTRR
 • Radu DINESCU - Secretar General UNTRR
 • William PADINA - Consilier Afaceri Europene
 • Augustin HAGIU - Preşedinte Federaţia Operatorilor Români de Transport
 • Romeo DUMITRU - Vicepreşedinte ARILOG
 • Adriana PĂLĂŞAN - Vicepreşedinte ARILOG

12.15 - 13.30 - ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

12.30 - 13.30 - NETWORKING LUNCH

Pentru mai multe detalii despre eveniment contactaţi:

RALUCA VOIVOZEANU
Conference / Print Development Manager
Telefon: 031/82.56.424
Mobil: 0744/58.46.61
Fax: 031/82.56416


UPDATE:

Investiţiile în infrastructură şi noua lege a transporturilor, analizate la Mediafax Talks about Transport & Logistics

Investiţiile în infrastructura de transport şi schimbările legislative ce trebuie realizate până la finalul anului în acest domeniu au fost analizate de autorităţi şi reprezentanţi ai transportatorilor la conferinţa Mediafax Talks about Transport & Logistics, desfăşurată marţi, 19 iulie.

Conferinţa i-a avut ca speakeri pe: Eusebiu Pistru - secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Constantin Isac - preşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu - secretar general al UNTRR, William Padina - consilier afaceri europene la UNTRR, Augustin Hagiu - preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport şi Romeo Dumitru - vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Logistică - ARILOG. Evenimentul a fost moderat de Cristian Dimitriu - director editorial al Mediafax Group.

Stadiul tronsoanelor de autostradă aflate în lucru şi calendarul următoarelor etape, precum şi modificările în legislaţia transporturilor ce ar trebui adoptate până în luna decembrie pentru a armoniza reglementările româneşti cu regulamentele europene privind accesul la profesia de operator de transport şi la piaţa transporturilor rutiere internaţionale de persoane şi de marfă au fost principalele teme de discuţie.

Dintre declaraţiile lectorilor:

Eusebiu PISTRU - Secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va asigura sumele necesare pentru construirea tronsonului de autostradă Târgu Mureş - Borş al autostrăzii Transilvania, în lungime de 254 km, iar pentru sectorul Târgu Mureş - Braşov va căuta soluţii de finanţare.

De asemenea, lucrările la autostrăzile de pe Coridorul IV între Nădlac şi Sibiu vor începe în această toamnă şi vor fi finalizate în 2013 şi 2016. Astfel, vor începe lucrările la autostrăzile Nădlac-Arad (38,9 km), Timişoara-Lugoj (35,6 km), un tronson de 28 km din autostrada Lugoj-Deva, Deva-Orăştie (32,8 km) şi Orăştie-Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai puţin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusă în funcţiune în 2016.

În privinţa noii legislaţii din domeniu, Ministerul Transporturilor va finaliza până la sfârşitul săptămânii proiectul de modificare a Legii transporturilor, act normativ care trebuie adoptat până în luna decembrie, şi va organiza săptămâna viitoare o primă întâlnire cu patronatele pentru consultări.

Radu DINESCU - Secretar general al UNTRR

Patronatul a propus o serie de modificări ale Legii transporturilor, printre care creşterea valabilităţii licenţei de la cinci ani la zece ani şi a copiei conforme de la un an la zece ani. "Am cerut creşterea valabilităţii licenţei şi a copiei, dar s-a ivit o altă problemă, şi anume costul de eliberare. În prezent, eliberarea copiei costă 260 lei şi autorităţile vor să plece de la tariful actual, înmulţit cu zece, pentru o copie valabilă zece ani, cu un cost de zece ori mai mare", a spus Radu Dinescu.

Alte modificări propuse de UNTRR vizează introducerea cazierului pentru şoferi, crearea unei organism unic de control (în prezent controalele se efectuează separat de către CNADNR, ARR şi RAR), introducerea clasificării firmelor în clase de risc, reglementarea accesului la profesie şi stabilirea elementelor minime care trebuie avute în vedere la calculul tarifelor de transport.

O problemă ridicată de Radu Dinescu a fost neaplicarea legii. "Aplicarea legii se întâmplă doar în cazuri extreme, de accidente, şi nici atunci autorităţile nu vor recunoaşte că legea nu a fost aplicată şi spun că legea nu e bună şi o vor schimba", a mai spus secretarul general al UNTRR.

Mediafax Talks about Transport & Logistics face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, le organizează începând din 2006.

Evenimentul organizat de Mediafax cu sprijinul UNTRR a avut ca parteneri DSV - Global Transport and Logistics, UniCredit Leasing şi CertAsig.

Bucureşti, 19 iulie 2011

Constantin Isac, Cristian Dimitriu, Eusebiu Pistru

Constantin Isac, Cristian Dimitriu, Eusebiu Pistru


Constantin Isac, Radu Dinescu, William Padina

Constantin Isac, Radu Dinescu, William Padina


Constantin Isac, speakeri

Constantin Isac, speakeri


William Padina

William Padina


Mediafax Talks about Transport

Mediafax Talks about Transport

Ultima modificare a paginii: 21.07.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii