UNTRR


Informare ref. întâlnirea UNTRR cu delegația Parlamentului European - 29.03.2016, București

UNTRR a participat la o intalnire cu delegatia Comitetului de Transport si Turism (TRAN) a Parlamentului European organizata in data de 29.03.2016 la Biroul de Informare al Palamentului European din Bucuresti.

Delegatia TRAN a fost compusa din domnul Michael Cramer- Presedinte TRAN (Germania), domnul Jean Marinescu - europarlamentar roman, Wim VAN DE CAMP (Olanda) Salvatore Domenico POGLIESE si Isabella DE MONTE (Italia), Davor ŠKRLEC (Croatia).

(Pentru lista cu participanți apasă aici pentru lista cu participanti cu CV apasa aici)

Din partea societatii civile si mediului de afaceri, au participat reprezentantii UNTRR, FORD Romania, ProInfrastructura, Expert forum.

Intalnirea a fost organizata in cadrul misiunii TRAN de vizitare a Romaniei, derulata in perioada 29-31.03.2016.

In cadru intalnirii cu delegatia TRAN, a fost abordata problematica initiativelor legislative ale Comisiei Europene in domeniul transportului rutier. Secretarul General UNTRR, domnul Radu Dinescu, a semnalat europarlamentarilor TRAN prezenti la intalnire provocarile noilor pachete legislative rutier si mobilitate ale UE, pentru transportatorii rutieri romani. Cu aceasta ocazie, dl. Dinescu a inmanat dlui. M. Cramer - Presedintele TRAN, propunerile UNTRR privind initiativele Comisiei Europene in domeniul transportului rutier. Propunerile UNTRR adresate Presedintelui TRAN-Parlamentul European sunt publicate aici:

https://www.untrr.ro/interventii-untrr-la-autoritati/interventia-untrr-nr-614-29-03-2016-adresata-parlamentului-european-tran-ref-pachetele-rutier-si-mobilitate-ue-provocari-pentru-transportatorii-rutieri-romani.html

De asemenea, in cadrul intalnirii cu delegatia TRAN a fost abordata problematica infrastructurii rutiere din Romania. In lumina pozitiei strategice TEN-T a Romaniei la frontiera externa a UE, scopul misiunii TRAN a fost de a observa stadiul implementarii Planului General de Transport al Romaniei (‘General Transport Master Plan’-GTMP), acesta fiind o premisa a finantarii europene. Misiunea TRAN a analizat corelarea intre GTMP - Romania si planurile de transport ale tarilor invecinate, adresand diferite moduri de transport (feroviar, rutier, cai navigabile interioare) si urmarind dezvoltarea urbana durabila.

   

 

Ultima modificare a paginii: 06.04.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii