UNTRR


29 februarie 2012, Bruxelles: Seminar pan-european IRU privind Transportul national regulat de pasageri in Spania, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Germania, Franta

Ne face plăcere să vă informăm că Uniunea Internaţională a Transporturilor Rutiere - IRU a organizat un seminar pan-european pe tema "Transportului cu autobuze şi autocare pe distanţe lungi în Europa - (re)descoperind roata", în data de 29.02.2012 la Bruxelles.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR, în calitate de membră activă în conducerea Consiliului de Transport Persoane IRU a participat cu deosebit interes în cadrul acestui seminar european de importanţa strategică pentru sectorul transporturilor rutiere inter-urbane şi pentru viitorul mobilităţii europene.

Cu ocazia acestui prim seminar pan-european privind transportul cu autobuze şi autocare pe distante lungi în Europa, IRU şi-a afirmat intenţia fermă de a-şi întări eforturile, alături de parteneri publici şi privaţi, pentru a asigura creşterea constantă a călătoriilor cu autobuze şi autocare, operate astăzi în principal de companii private, conform obiectivului campaniei internaţionale SMARTMOVE de dublare a utilizării autobuzelor şi autocarelor în următorii ani.

În deschiderea seminarului IRU, Ministrul Francez al Transporturilor, dl. Thierry Mariani a adresat un mesaj video, evidenţiind potenţialul extraordinar al transportului cu autobuze şi autocare în secolul 21, care oferă soluţii de transport la preţuri imbatabile şi cu bine cunoscuta flexibilitate, fiind modul de transport preferat de o mare parte a populaţiei. Mesajul video al Ministrului Francez al Transporturilor poate fi urmărit mai jos:

Comisia Europeana şi mai mulţi europarlamentari şi-au exprimat sprijinul pentru crearea unui Grup European public-privat de Reflecţie Strategică care să pregătească recomandări politice, alături de un Plan de acţiune UE şi un calendar pentru atingerea obiectivului de dublare a utilizării transportului rutier colectiv de pasageri în următorii 10-15 ani.

Principalele subiecte înscrise pe agenda seminarului au fost:

Principalele recomandări ale industriei în vederea atingerii obiectivului SMARTMOVE de dublare a utilizării transportului rutier colectiv de pasageri:

  • eliminarea discriminării fiscale între modurile de transport colectiv de călători;
  • legislaţia trebuie întotdeauna să ţină cont de cerinţele specifice ale transportului de persoane;
  • creşterea greutăţii maxim admise a autocarelor utilizate in traficul internaţional cu cel puţin până la 19,5 tone, pentru a răspunde noilor cerinţe de securitate, mediu, precum şi condiţiilor legate de clienţi şi de exploatare;
  • eliminarea barierelor de acces la terminalele altor moduri de transport;
  • includerea terminalelor de autobuz şi autocare în reţeaua trans-europeană de transport (TEN-T);
  • creşterea numărului de benzi pentru autobuze şi autocare în şi între oraşe; punerea în practică sistematică de măsuri de reducere a timpului de călătorie şi, prin urmare, de creştere a competitivităţii acestor servicii;
  • propunerea unui cadru comunitar armonizat pentru zonele cu emisii reduse (LEZ).

Publicăm aici Comunicatul de presă IRU privind Transportul interurban cu autobuze şi autocare - Viitorul mobilităţii în UE, disponibil în lb. engleză şi în lb. franceză.

Puteţi vizita galeria foto a evenimentului aici.

Ultima modificare a paginii: 04.04.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii