UNTRR


Ungaria - noi reguli privind detașarea lucrătorilor

Secretariatul IRU a obținut de la Reprezentanța Permanentă a Ungariei la UE o informare referitoare la noile reguli privind detașarea lucrătorilor și aplicarea acestora în sectorul transporturilor rutiere.

Poziția oficială a autorităților din Ungaria:
 
Ungaria a transpus prevederile Directivei 2014/67/EU referitoare la asigurarea respectării aplicării Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor, inclusiv Articolul 9 (1) b), însă transportul nu este indicat explicit în textul actelor relevante.
Deși actele de transpunere nu exclud în mod explicit sectorul transporturilor din cadrul de aplicare al prevederilor relevante, în opinia Ungariei transportul rutier (inclusiv cabotajul) nu intră în cadrul de aplicare al Directivei detașării lucrătorilor, considerându-se că aplicarea cerințelor legate de detașare în sectorul transporturilor nu este nici posibilă și nici adecvată.

Conform celor mai sus menționate, în cazul în care un vehicul traversează teritoriul Ungariei fără nicio activitate de detașare, noile regulile adoptate nu se aplică. În cazul detașării, cu toate acestea, regulile în vigoare sunt aplicabile angajaților relevanți.

Ultima modificare a paginii: 31.08.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii