UNTRR


Republica Cehă: începând cu 01.12.2019 este obligatorie o nouă unitate de bord, din 34.000 de vehicule înmatriculate în România care utilizează sistemul de taxare actual, doar 10% (3.000 vehicule) s-au înregistrat pentru noul sistem

Începând cu 1 decembrie 2019, Republica Cehă schimbă tehnologia de colectare a taxei de drum pentru vehiculele a căror masă totală maximă autorizată depășește 3,5 tone.

Conform statisticilor realizate în Cehia, din 34.000 de vehicule înmatriculate în România care utilizează sistemul de taxare actual, doar 10% (3.000 vehicule) s-au înregistrat pentru noul sistem.

Operatorii de transport sunt obligați să se înregistreze la noul sistem și să își echipeze vehiculele cu unități de bord cel târziu până la data lansării noului sistem de taxare, respectiv 1 decembrie 2019. Pe lângă această înregistrare, condiția de a primi o nouă unitate de bord este plata unei garanții în valoare de 2.468 CZK.

Înregistrarea în vederea obținerii noii unități de bord se poate efectua on-line sau la punctele de vânzare de pe teritoriul Republicii Cehe. Procesul de înregistrare on-line și lista punctelor de vânzare pot fi consultate pe site-ul www.mytocz.eu

Noul echipament electronic (unitate de bord) trebuie instalat în vehicul astfel încât să fie funcțional cel târziu la data de 1 decembrie 2019. Deși până la această dată este obligatorie utilizarea echipamentului electronic actual, nu există riscul ca operatorul de transport să fie taxat de două ori pentru utilizarea drumurilor cu taxă.

Noua unitate de bord va începe să deconteze taxa rutieră numai din data de 01.12.2019. Până la data de 01.12.2019, operatorii de transport sunt obligați să utilizeze echipamentul electronic actual.

Pentru mai multe informații privind modalitățile de returnare a echipamentului electronic actual, click aici

Ultima modificare a paginii: 20.11.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii