UNTRR


Paris: vignetă nouă obligatorie începând cu 16 ianuarie 2017 - informații actualizate

Începând de luni, 16 ianuarie 2017, va fi obligatoriu să dețineți o vignetă (care trebuie pusă în partea din dreapta, jos, a parbrizului), pentru a putea circula în Paris.

Acest nou sistem se aplică tuturor autovehiculelor, inclusiv pentru autobuzele și autocarele care circulă în Paris. Vigneta este obligatorie, de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00 pentru autovehiculele cu MTMA mai mică de 3,5 t și în toate zilele săptămânii (inclusiv sâmbăta și duminica) pentru vehiculele cu MTMA mai mare de 3,5t.

Autovehiculele cu diferite clase EURO vor beneficia de diverse facilități privind circulația și parcarea în cazul în care gradul de poluare atmosferică este mare. Circulația vehiculelor EURO III va fi în continuare permisă până la 1 iulie 2017.

Amenda aplicată pentru lipsa vignetei este de maximum 135 euro.

Pentru operatorii de transport străini, amenzile se vor aplica după câteva săptămâni de la aplicarea obligativității deținerii vignetei, pentru a le oferi timp suficient pentru a procura această vignetă. 

Momentan, vigneta se poate obține online numai pentru autovehiculele înregistrate în Franța,  accesând următorul link: https://www.certificat-air.gouv.fr/#  (numai în limba franceză, link-ul pentru flote mai mari de 50 autovehicule va putea fi accesat la o dată ulterioară).

Pentru achiziționarea vignetei, aveți nevoie de certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Vigneta costă 4,18 euro și va fi expediată prin poștă la adresa indicată pe certificatul de înmatriculare al autovehiculului (pentru Franța).

Ultima modificare a paginii: 19.05.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii