UNTRR


Declarația comună a asociațiilor operatorilor de transport rutier din statele Grupului de la Visegrád

În data de 21 aprilie 2017, asociațiile transportatorilor din statele Grupului de la Visegrad (V4) au semnat o declarație comună prin care solicită autorităților germane, franceze și austriece să introducă un moratoriu imediat referitor la aplicarea regulamentelor din țările respective privind salariile minime/detașarea la operațiunile de transport rutier internațional.

Cele patru asociații, CESMAD BOHEMIA (Republica Cehă), CESMAD Slovacia (Slovacia), MKFE (Ungaria), ZMPD (Polonia), solicită Comisiei Europene să facă o evaluare juridică a situației create de țările protecționiste. De asemenea, solicită ca CE, în calitate de protector al dreptului comunitar, să transmită imediat Curții de Justiție a Uniunii Europene problemele rezultate din aplicarea dispozițiilor privind detașarea, care conduc la dispute juridice și la proceduri de infringement referitoare la salariile minime din Europa de Vest.

Click aici pentru a consulta Declarația comună a asociațiilor operatorilor de transport rutier din statele Grupului de la Visegrad în limba engleză.

Traducerea în limba română, poate fi consultată aici.

Ultima modificare a paginii: 05.05.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii