UNTRR


Atenție!!! Italia interzice repausul de 45 ore în cabina autovehiculului. Amenzi cuprinse între 425 - 1701 euro

În data de 30 aprilie 2018, Ministerul de Interne din Italia a publicat o circulară în legătură cu decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene din 20.12.2017. În această circulară se precizează că Italia pune în aplicare interdicția efectuării perioadei de repaus săptămânal normală de 45 de ore în cabina autovehiculului.
Încălcarea acestei decizii se sancționează conform art. 174, paragraful 7 din Codul Rutier italian și se aplică o amendă cuprinsă între 425 – 1701 euro. Sancțiunea este aceeași ca în cazul în care odihna de 45 de ore nu a fost efectuată deloc. Deoarece contravenția se poate determina doar la locul faptei, autoritățile de control vor reține documentele șoferului iar acesta va fi avertizat să nu continue cursa până când nu își va efectua perioada de repaus de 45 ore în mod corect.

Click aici pentru a consulta documentul (în italiană)

Ultima modificare a paginii: 08.05.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii