UNTRR


Atenție!! Germania nu recunoaște permisele de conducere și certificatele de pregãtire profesionalã dobândite în Republica Moldova și preschimbate apoi în România

Vã informãm cã autoritãțile germane nu recunosc permisele de conducere și certificatele de pregãtire profesionalã dobândite în Republica Moldova și preschimbate apoi în România, considerându-le nevalabile pe teritoriul Germaniei.
Deși conducãtorul auto a obținut legal permisul de conducere și certificatul de pregãtire profesionalã în Republica Moldova și, ulterior, preschimbã aceste documente în România, obținând astfel permis de conducere românesc, valabil în toate țãrile UE, autoritãțile germane considerã cã acest permis de conducere nu este valabil pentru cã șoferul nu a obținut acest document românesc în baza unui examen recunoscut în UE.
UNTRR va solicita clarificãri în acest sens Ministerului Afacerilor Interne din România și autorităților germane în baza legislației europene în domeniu, cu sprijinul ambasadei Germaniei la București.

 

Ultima modificare a paginii: 27.11.2018

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii