UNTRR


19.02.2021, Comunicat de presă: IRU o imploră pe Angela Merkel să acționeze în problema haosului la frontierele europene

IRU, organizația mondială de transport rutier, i-a scris astăzi Cancelarului german Angela Merkel semnalând răspândirea haosului în rețeaua europeană de transport de mărfuri din cauza noilor restricții la frontiere introduse de guvernul său pentru șoferii de camioane. IRU o imploră pe Angela Merkel să acționeze în problema haosului la frontierele europene și să excludă imediat șoferii de camioane de la testarea  obligatorie COVID-19.

Puteti consulta Comunicatul IRU aici:

IRU o imploră pe Angela Merkel să acționeze în problema haosului la frontierele europene
Geneva, 19 februarie 2021

IRU, organizația mondială de transport rutier, i-a scris astăzi Cancelarului german Angela Merkel semnalând răspândirea haosului în rețeaua europeană de transport de mărfuri din cauza noilor restricții la frontiere introduse de guvernul său pentru șoferii de camioane.
Refuzul Germaniei de a exclude șoferii profesioniști de camioane de la testarea obligatorie COVID-19 încalcă angajamentele sale anterioare privind „Culoarele verzi” ale UE și libera circulație a mărfurilor și, în plus, nu ajută la reducerea răspândirii virusului.

Având în vedere că alte țări și regiuni copiază restricțiile Germaniei pentru a preveni blocarea a mii de șoferi pe propriul teritoriu, o reacție în lanț se dezvoltă în toată Europa, oprind lanțurile de aprovizionare.
„Șoferii de camioane, singuri în cabina lor și lucrând în măsuri stricte de igienă, prezintă un risc redus pentru răspândirea virusului”, a declarat Secretarul General al IRU, Umberto de Pretto. „Lăsându-i să stea la cozi de ore întregi, la temperaturi sub zero grade în fața centrelor de testare improvizate pe marginea drumului fără un control adecvat al distanțării fizice, nu este doar inutil, ci periculos.”

Decizia unilaterală a Germaniei blochează libera circulație a mărfurilor, afectând lanțurile de aprovizionare în întreaga UE. Supermarketurile, spitalele și fabricile se vor confrunta în curând cu probleme de aprovizionare în toată Europa și nu numai. „Germania a fost mult timp o ancoră pentru liberul schimb pe piața unică europeană. Implorăm Cancelarul Merkel să recunoască daunele pe care decizia guvernului ei le provoacă acum, în special țărilor vecine, și să excludă imediat șoferii de camioane de la testarea  obligatorie COVID-19, astfel încât aceștia să își poată face meseria menținând lanțurile de aprovizionare în mișcare ". a adăugat Umberto de Pretto.

„Locul Germaniei ar trebui să fie din nou în inima unei Europe unite în combaterea pandemiei, nu provocând haos cu restricții de frontieră necugetate și inutile”, a concluzionat el.

Ultima modificare a paginii: 19.02.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii