UNTRR


UNTRR este împotriva taxei de utilizare a drumurilor judeţene din Constanţa

UNTRR cere Consiliului Judeţean Constanţa să consulte companiile de transport înainte de aprobarea şi aplicarea proiectului de hotarâre privind introducerea taxei de utilizare a drumurilor judeţene din Constanţa.

Prin hotărârea nr. 223 care completează hotarârea nr. 5 din 07.02.2007 Consiliul Judeţean Constanţa propune introducerea unei taxe speciale de utilizare a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Constanţa pentru transporturile de marfă şi persoane.

În viziunea Consiliului Judeţean, taxa are ca scop finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa în scopul prevenirii evenimentelor rutiere datorate stării drumurilor judeţene.

Pentru vehiculele grele taxa este mai mare decât rovinieta anuală!

Pentru acelaşi tip de vehicul rovinieta este 1.210 euro, iar taxa constănţeană este de 6.300 lei!

Ce s-ar întâmpla dacă la nivelul fiecărui judeţ s-ar institui o taxă specială pentru finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de organizare şi funcţionare a Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, în cuantumuri diferite ŞI SUPERIOARE NIVELULUI ANUAL AL ROVINIETEI?

Această taxă suplimentară va duce în opinia noastră şi a membrilor UNTRR, companii de transport rutier intern şi internaţional, la o creştere a costurilor de transport şi implicit a tuturor produselor şi serviciilor consumate de întreaga populaţie a judeţului Constanţa precum şi la alte efecte negative asupra companiilor de transport din judeţ.

Trebuie să ne amintim că transportatorii plătesc rovinietă, taxă de primă înmatriculare şi sunt susţinători ai bugetului local prin taxele şi impozitele achitate, iar introducerea unei taxe suplimentare (speciale) nu va face decât să ii oblige să practice tarife superioare în condiţiile în care pe piaţa transporturilor rutiere concurenţa a ajuns la limita suportabilităţii.

UNTRR sancţionează în mod public această iniţiativă a Consiliului Judeţean Constanţa de introducere a acestei taxe speciale local şi va sprijini membrii UNTRR care vor decide să atace o astfel de hotărâre în instanţă.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Ultima modificare a paginii: 23.02.2009

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii