UNTRR


UNTRR cere tratament echitabil pentru transportatorii români şi străini

UNTRR atrage încă o dată atenţia autorităţilor române asupra faptului că legislaţia română cu privire la încasarea amenzilor de circulaţie şi suspendarea permiselor de conducere conţine grave omisiuni care conduc la discriminarea transportatorilor români în favoarea celor străini fiind un factor de distorsiune a concurenţei pe piaţa transporturilor rutiere.

În timp ce alte autorităţi străine, de ex. cele din Ungaria, procedează la imobilizarea autovehiculelor până la plata amenzilor cu valori foarte mari, la noi în ţară nu există proceduri pentru urmărirea încasării amenzilor aplicate transportatorilor străini pe teritoriul României.

Astăzi toţi transportatorii profesioniştii străini cunosc deficienţele legislaţiei din România, de care profită din plin şi nu achită nicio amendă primită, pentru că ştiu că nu există nici o cale de verificare şi sancţionare, de obligaţie la plată.

Cerem instituţiilor statului să procedeze la implementarea de măsuri menite să asigure recuperarea creanţelor din amenzile de circulaţie pentru contravenţiile operatorilor străini în România, conform legislaţiei în vigoare pentru a restabili principiile de concurenţă şi egalitate între toţi operatorii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României.

UNTRR a semnalat această situaţie încă din 2008 următoarelor instituţii Ministerului de Finanţe, Ministerului Justiţiei, Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Ultima modificare a paginii: 23.02.2009

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii