UNTRR


UNTRR cere autorităţilor române eliminarea copiei conforme personalizate a licenţei de transport

În linie cu obiectivul UNTRR în 2009 de a sprijini transportatorii români rutieri interni şi internaţionali pentru a beneficia de tratament echitabil cerem autorităţilor române eliminarea copiei conforme personalizate a licenţei de transport şi prelungirea valabilităţii acesteia.

Considerăm cererea noastră justă, deoarece personalizarea copiilor conforme cu numărul de înmatriculare al vehiculelor a fost introdusă împotriva reglementărilor europene în domeniu, R881/92 şi a principiilor de simplificare şi eficientizare a activităţilor operatorilor de transport.

Mai mult în România asistăm la o situaţie cu implicaţii grave asupra activităţii transportatorilor: licenţa de transport este emisă pentru 5 ani, însă copiile conforme ale licenţei de transport sunt eliberate cu valabilitate de 1 an (Ordin 1892/2006, Art. 8, alineat (6)) şi cu un cost de 260 lei/an pentru fiecare copie (conform Ordin 1463/2008).

Cerem astfel, ca eliberarea copiilor conforme să se facă fără obligativitatea personalizării cu numărul de înmatriculare al vehiculelor şi pe perioade egale cu cele ale valabilităţii licenţei de transport - de 5 ani, fără vizare/taxare anuală.

Pentru o companie cu 100 de vehicule obţinerea unei copii conforme personalizate pentru fiecare autovehicul înseamnă un cost estimat de 6.500 Euro pe an.

Eliminarea acestei taxe birocratice este menită să restabiliească echilibrul între transportatorii români şi cei ai altor tări membri UE care nu sunt împovăraţi de stat cu o taxă artificială, cu atât mai mult cu cât ar însemna de fapt o revenire la prevederile europene implementate şi în România în 2007, prevederi care însă au modificate în 2008 prin adăugarea cerinţei de personalizare şi prin urmare a taxei.

Intervenţiile UNTRR catre Ministerul Transportului şi Infrastructurii pe această temă se regăsesc pe www.untrr.ro la secţiunea Intervenţii.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Ultima modificare a paginii: 23.02.2009

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii