UNTRR


Comunicat de presă al UNTRR

Primăria Timişoara face scut din transportatori în lupta cu Guvernul

În urma intervenţiilor UNTRR pe lângă instituţiile abilitate ale statului, Prefectura judeţului Timiş a intervenit astăzi pentru anularea dispoziţiilor HCL Timişoara 196/2009 referitoare la introducerea acestei taxe de tranzit. În acest context, salutăm şi susţinem acţiunile prefecturii Timiş ca fiind corecte, legale şi cu caracter european şi ne exprimăm opinia că instanţa de judecată va anula definitiv această taxă nelegală.

Totodată, ne exprimăm surprinderea că instituţii ale statului care ar trebui să aplice legile la nivel local, referindu-ne la Primăria municipiului Timişoara şi la Consiliul Local al acestui oraş, refuză cu obstinaţie să facă acest lucru.

În plus, având în vedere declaraţiile primarului municipiului Timişoara, constatăm cu regret şi nu înţelegem de ce domnia sa, pretinzând că apără interesele oraşului, pare a fi pornit un război cu Guvernul României făcând scut din transportatori şi cetăţenii Timişoarei.

Considerăm că soluţia cea mai eficientă pe care Consiliul Local Timişoara şi primarul ar fi putut-o adopta era aceea de a începe demersurile pentru realizarea unei centuri ocolitoare a oraşului şi nu cea la care au recurs, de spoliere a transportatorilor prin introducerea unei taxe abuzive, discriminatorii, anticoncurenţiale şi nelegale, despre care se ştie că, odată ajunsă în buget nu se va mai regăsi în realizarea intenţiei iniţiale care a stat la baza introducerii sale.


Detalii suplimentare se pot găsi si pe site-ul UNTRR www.untrr.ro la secţiunea Comunicare/Intervenţii UNTRR.
Ultima modificare a paginii: 26.02.2010

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii