UNTRR


Informare de presă, 20.12.2019: Comitetul COREPER 2 a confirmat acordul din 11.12.2019 privind Pachetul Mobilitate 1

20.12.2019

Informare de presă

Comitetul COREPER 2 a confirmat acordul din 11.12.2019 privind Pachetul Mobilitate 1

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER 2) reunit în această dimineață a confirmat acordul din 11 decembrie 2019 privind Pachetul Mobilitate 1.

Acesta reprezintă primul pas către adoptarea finală a Pachetului Mobilitate 1.

Următorii pași sunt aprobarea formală a Consiliului de Miniștri și aprobarea oficială a Parlamentului European. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în primul trimestru al anului 2020.
 
În același timp, Comisia Europeană și-a indicat deja intenția de a efectua o evaluare de impact a anumitor elemente ale acordului (în special întoarcerea obligatorie acasă a vehiculului la fiecare opt săptămâni și restricțiile pentru primul și ultimul segment rutier al unei operațiuni de transport combinat) pentru a verifica compatibilitatea acestora cu noua politică europeană privind Pactul Ecologic (Green Deal), care a fost adoptată de Comisia Europeană tot pe 11 decembrie 2019.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Eurodeputaților români și Ministerului Transporturilor contestarea acordului inacceptabil al trialogului privind Pachetul Mobilitate 1, prin care firmele de transport rutier din România sunt excluse din piața europeană de transport.

UNTRR monitorizează cu atenție evoluțiile procesului legislativ european, urmând să informăm în continuare transportatorii români privind situația Pachetului Mobilitate 1 la nivel european.


***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Ultima modificare a paginii: 20.12.2019

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii