UNTRR


Guvernul sfidează transportatorii grav afectați de criza RCA. ASF conduce România? ASF este peste GUVERN, peste PARLAMENT și peste PREȘEDINTE? De ce nu dă ASF azi tarifele de plafonare RCA?

15.09.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Guvernul sfidează transportatorii grav afectați de criza RCA. ASF conduce România? ASF este peste GUVERN, peste PARLAMENT și peste PREȘEDINTE?

De ce nu dă ASF azi tarifele de plafonare RCA?

 

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 solicită intervenția urgentă a Parlamentului și a Președinției României pentru a determina Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să prezinte astăzi, 15.09.2015 într-o oră valorile la care se îngheață tarifele RCA.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 au trimis propunerile de plafonare a tarifelor RCA către Guvernul României, dar acestea au fost ignorate ceea ce ne arată că Guvernul sfidează transportatorii rutieri.

Guvernul  a desemnat ASF pentru stabilirea valorilor la care se îngheață tarifele RCA, deși ASF este răspunzătoare de criza asigurărilor RCA.

Este Guvernul complice cu Autoritatea de Supraveghere Financiară?

Solicităm Parlamentului României să demită imediat conducerea ASF!

Solicităm Guvernului să completeze ORDONANȚA DE URGENȚĂ privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule - aprobată ieri, 14.09.2016, cu stabilirea modului de calcul a tarifului maxim RCA care va funcționa pe perioada de plafonare astfel încât să nu dea posibilitatea ASF să transmită tarifele la aceleași valori aberante ca până acum.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 consideră că  ASF trebuie să stabilească tarifele de primă RCA maxime pentru următoarele 6 luni pe baza valorilor de primă medie pe anul 2015, având în vedere că la finalul anului 2015, pe segmentul vehiculelor comerciale a scăzut atât daunalitatea, precum și costurile de administrare, potrivit tot unui raport ASF. Astfel, rata daunei a scăzut la 69,8%, iar rata cheltuielilor s-a redus la 31,8% comparativ cu 40,7% în 2014.

Considerăm că un tarif RCA reglementat, de 4.907 lei pe an pentru o autoutilitară de peste 16 tone, 1.050 lei/an - turisme persoane juridice, 1.108 lei/an – autoutilitară până la 3.500 kg,1.633 lei/an – autoutilitară între 3.500 kg și 7.500 kg, 3.610 lei/an – autoutilitară între 7.500 kg și 16.000 kg și 2.129 lei/an – autobuze transport persoane este mai mult decât suficient și acoperă toată daunalitatea de pe acest segment.

Atenționăm Guvernul și Parlamentul că protestele transportatorilor rutieri nu se vor opri până când nu primim confirmarea reglementării tarifului RCA la aceste valori.

Ultima modificare a paginii: 15.09.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii