UNTRR


Comunicat de presa UNTRR, 21.11.2012 - UNTRR solicită PRIMULUI MINISTRU să ia toate măsurile necesare pentru a menţine deschisă circulaţia camioanelor, autobuzelor şi autocarelor pe timp de iarnă

COMUNICAT DE PRESĂ UNTRR, 21.11.2012

UNTRR solicită PRIMULUI MINISTRU să ia toate măsurile necesare pentru a menţine deschisă circulaţia camioanelor, autobuzelor şi autocarelor pe timp de iarnă, pentru a nu fi afectată funcţionarea economiei şi aprovizionarea populaţiei cu produse de bază

Transporturile rutiere reprezintă sistemul circulator al economiei naţionale, interconectând toate întreprinderile şi toate modurile de transport de-a lungul lanţurilor de producţie, distribuţie şi mobilitate.

Autobuzele şi autocarele sunt elementele principale ale lanţului mobilităţii durabile, iar pentru majoritatea românilor - mai ales pentru studenţi, muncitori, bătrâni, persoane cu dizabilităţi şi cei cu venituri mici, transportul cu autobuzul şi autocarul reprezintă singura lor punte către educaţie, lucru, îngrijire, petrecere a timpului liber şi turism.

Camioanele sunt un instrument de producţie vital al economiei naţionale. Ele transportă medicamente pentru bătrâni, jucării pentru copii şi cadourile de Crăciun, fructele şi legumele de pe masa fiecărei familii, televizorul şi calculatorul, pasta de dinţi – de-a lungul întregului lanţ de producţie, de la magazin şi până la uşa dumneavoastră. Orice obiect de pe raftul unui magazin din România s-a aflat, la un moment dat, într-un camion.

Orice penalizare aplicată transporturilor rutiere, precum interdicţia de circulaţie pe timp de iarnă, conduce la o penalizare şi mai mare a întregii economii, prin creşterea costurilor şi slăbirea competitivităţii României.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îşi exprimă îngrijorarea faţă de măsurile anti-economice dispuse de Primul Ministru, ca şoselele care pot să devină impracticabile din cauza zăpezii să fie închise înainte de a ninge, pentru a evita blocajele din anii trecuţi. Astfel de măsuri nu numai că nu rezolvă situaţia, dar conduc la amplificarea gravităţii problemelor economice şi sociale determinate de condiţiile meteo specifice iernii și în consecință, la paralizarea întregii economii naţionale.

UNTRR atenţionează Guvernul României că închiderea drumurilor duce la pierderi ale economiei si compromite atingerea indicatorilor macroeconomici ai României:

1. Duce la întreruperea aprovizionării cu alimente, apă și produse de strictă necesitate a populației

2. Duce la întreruperea activității de producție a unor firme mari - care nu mai pot stoca ceea ce produc, în situația în care au suficiente materii prime pentru producție!

 si astfel

3. Se pune in pericol atingerea indicatorilor macroeconomici ai României !

UNTRR solicită autorităţilor române să ia din timp toate măsurile care se impun pentru a se asigura circulația vehiculelor comerciale pe timp de iarnă pe drumurile naționale si europene din România, mai ales pe drumurile care fac parte din coridoarele europene!

Orice închidere a acestor segmente esenţiale de drum poate fi justificată numai în scopul deszăpezirii drumului, care să faciliteze şi nu să blocheze circulaţia vehiculelor comerciale. Închiderea drumurilor trebuie făcută pentru curățarea acestora și nu doar pentru a evita accidentele si incidentele.

In alte țări, în situații similare se întrerupe circulația autoturismelor și se asigură traficul autocamioanelor și autocarelor, autobuzelor, astfel asigurându-se nevoile cetățenilor.

Facem apel la Primul Ministru al Românei şi la factorii de decizie din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să ia din timp toate măsurile care se impun pentru a menţine deschisă circulația vehiculelor comerciale pe timp de iarnă, pe principalele drumuri naţionale şi europene.

 

*   *   *

 

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 21.11.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii