UNTRR


Comunicat de presa UNTRR, 14.12.2012 - Soluţii de acces la punctul de frontieră Giurgiu pe timp de iarnă pentru transportatorii rutieri, discutate de UNTRR cu Autoritățile Județului Giurgiu

În data de 12.12.2012, o delegație UNTRR formată din Dl Radu Dinescu – Secretar General și Dl Cornel Iordache – Director Activități Membri s-a întâlnit cu importanți reprezentanţi ai autorităților Județului Giurgiu: Dna Nina Carmen Crișu – Prefect al Județului Giurgiu, Dl Vasile Tache – Comisar-șef la Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu și Dl Marian Popescu – Comisar-șef la Poliția Rutieră Giurgiu pentru a stabili o mai bună comunicare între autorități și transportatorii rutieri în vederea identificării de soluţii de acces pentru transportatori spre/dinspre punctul de frontieră Giurgiu pe timp de iarnă.

Având în vedere că prin punctul de frontieră Giurgiu trec zilnic circa 1000 camioane și sute de autocare, delegaţia UNTRR a solicitat autorităţilor soluționarea problemei închiderii traficului pe timp de iarnă.

Autoritățile judeţului Giurgiu şi-au arătat deschiderea faţă de demersul UNTRR, arătând că nu doresc blocarea traficului, însă solicită respectarea rutelor indicate pentru vehiculele comerciale.

În situația ninsorilor abundente şi a viscolului, vehiculele comerciale trebuie să utilizeze ruta Pitești – București (centura) – Giurgiu – puctul de frontieră și să nu folosească ruta mai scurtă care trece pe la km 72 Vânătorii Mici prin DN 61 spre Giurgiu pentru că acest drum este mult mai expus blocării din cauza ninsorilor și a viscolului. (vezi hartă).

Reamintim firmelor de transport să acorde atenție suplimentară pregătirii curselor pe timp de iarnă şi să doteze vehiculele cu anvelope corespunzătoare şi echipament de iarnă, precum si să îşi instruiască conducătorii auto să utilizeze rutele recomandate, să nu depăşească coloanele aflate în așteptarea acțiunii de deszăpezire sau care rulează în urma utilajelor de deszăpezire.

Recomandăm şoferilor profesionişti să conducă cu o viteză adaptată condiţiilor meteo şi stării drumului, pentru că evitarea expunerii la accidente e mai eficientă decât situația generării de incidente în care fie şi doar din cauza unui derapaj pot să apară blocări ale drumurilor si timpi de așteptare mult mai mari, iar în cel mai rău caz accidente grave cu victime. Conducând preventiv, șoferii vor ajunge mai repede și în siguranță la destinație, fără a risca viața lor și a altor participanți la trafic. *****

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 14.12.2012

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii