UNTRR


Comunicat de presă 24.02.2011 - UNTRR solicită simplificarea reglementărilor în domeniul relaţiilor de muncă pentru flexibilizarea pieței muncii și creșterea competitivității, performanței și competenței profesionale

24.02.2011

Comunicat de presă
UNTRR solicită simplificarea reglementărilor în domeniul relaţiilor de muncă pentru flexibilizarea pieței muncii
și creșterea competitivității, performanței și competenței profesionale
 

 

UNTRR consideră că prevederile Codului Muncii în forma actuală şi reglementările privind piaţa muncii instituie numeroase bariere birocratice, mult prea protective pentru angajaţi în raport cu angajatorii, conducând la o situaţie dezechilibrată pe piața muncii.
UNTRR consideră că toți antreprenorii din Romania fac angajări pentru a-și crește capacitatea de lucru în producție sau servicii, și nimeni nu concediază decât în situații foarte clare:
 - restrângerea pieței pe care activează firma (scăderea cererii pentru produsele sau serviciile oferite de acestea), așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani,
- sau atunci când angajații nu dau performanța așteptată la locul de muncă (angajatorii nu pot plati angajați care oferă performanță inferioară mediei din piață, având în vedere că în acest fel propriile întreprinderi se autodistrug).
Capitalismul de vârf s-a construit prin productivitate și eficienta îmbunătățite continuu.
Flexibilizarea pieței muncii va avea ca efect interesul angajaților pentru creșterea performanței și implicit a valorii acestora pe piața muncii.
Condițiile rigide din legislația muncii nu fac decât să protejeze trândăveala, lipsa de performanță și chiar furtul, iar reconversia profesională este mult descurajată, cu consecințe directe asupra mobilității teritoriale și profesionale.
Prin flexibilizarea pieței muncii, formarea profesionala continuă va redeveni un factor de interes comun atât pentru patronat cât și pentru sindicat, pentru creșterea calificării angajatului, creșterea performanțelor la locul de munca astfel încat partenerii sociali au de câștigat împreună într-un proces sinergetic, în care:
- patronatul crește eficiența și performanta, fără de care iese din concurența pentru ocuparea unui loc pe piața regională, europeană aflate în deplin proces de globalizare,
- iar sindicatele cresc valoarea, performanta și posibilitatea de câstig a angajaților.
Orice angajator plătește pentru performanță și o stimulează! Cei care se opun flexibilizării pieței muncii, oare nu doresc competitivitate, performanță și creștere economică?
UNTRR susţine simplificarea reglementărilor în domeniul relaţiilor de muncă prin eliminarea actualelor contracte colective de muncă şi stabilirea de forme contractuale cu condiţii flexibile care să asigure protecţia echilibrată atât a angajaţilor, cât şi a angajatorilor şi care să conducă la creşterea competitivităţii, cu efecte pozitive în ansamblul pieţei muncii şi prin creşterea mobilităţii acesteia.
*    *    *
 
UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.
Ultima modificare a paginii: 24.02.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii