UNTRR


Comunicat de presă 23 septembrie 2011 - Încă o intenţie a unui pas în direcţia bună!

UNTRR salută iniţiativa Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii de finalizare a procedurilor de atribuire pentru construcţia autostrăzii Comarnic - Braşov.

Considerăm că aceasta reprezintă, pe de o parte, un prim pas pentru demararea realizării unei infrastructuri viabile de traversare a munţilor şi, pe de altă parte, punerea în practică a unui angajament asumat prin Tratatul de aderare.

Chiar dacă acest tronson nu este o autostradă completă, care să traverseze ţara de la un capăt la celălalt, construcţia acestui segment de autostradă va reprezenta o nouă etapă în dezvoltarea transporturilor rutiere pe teritoriul României, mod de transport pentru care, în ultima perioadă, nu au existat alte iniţiative decât în domeniul suprareglementării şi al suprataxării. Astfel, România ar face un nou pas pentru alinierea la nivelul infrastructurii europene.

Aceasta ar duce la creşterea eficienţei transportatorilor rutieri români comparativ cu transportatorii rutieri din celelalte state membre ale Uniunii Europene, determinând, totodată, o creştere a competitivităţii acestora pe piaţa transporturilor. De asemenea, sunt evidente avantajele unei autostrăzi comparativ cu un drum naţional, chiar dacă acesta este reabilitat.

În plus, UNTRR consideră că, prin construcţia acestei autostrăzi, transportatorii nu vor mai trebui să circule pe rute ocolitoare între Bucureşti şi Braşov, ci vor putea utiliza DN1, care este parte a reţelei transeuropene de transport.

Totodată, UNTRR îşi exprimă speranţa că MTI va depune eforturi pentru realizarea acestui tronson de autostradă şi că proiectul va fi dus la bun sfârşit în bune condiţii.

În acest context, UNTRR solicită MTI să facă public etapele şi calendarul de finalizare a lucrărilor pentru această autostradă.


Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.Ultima modificare a paginii: 23.09.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii