UNTRR


Comunicat de presă 19.10.2011 - Transportatori! Până când mai suportăm guvernarea economiei de către PETROM?

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România condamnă cu toată tăria modul iresponsabil şi lipsit de respect în care PETROM înţelege să-şi trateze partenerii comerciali în această perioadă de criză economică prelungită.

Ultimele şase luni au fost marcate de o scădere cu 11% a preţului ţiţeiului la nivel mondial, scădere determinată de criza economică globală.

În aceste condiţii, PETROM îşi rotunjeşte frumos profiturile prin creşterea total nejustificată a preţurilor. Creşterea va aduce în pragul falimentului firmele de transport şi populaţia ajunsă la limita suportabilităţii.

Guvernul mimează supărarea pe distribuitorii de carburanţi, în loc să impună un moratoriu pentru stoparea creşterii preţurilor la carburanţi care să salveze situaţia economică deja critică.

Consiliul Concurenţei se "chinuieşte" de mai bine de cinci ani să finalizeze o anchetă privind practicile de monopol ale distribuitorilor.

Ministerul de Finanţe a derulat o anchetă prin ANAF ajungând la concluzia că aceste creşteri de preţuri nu sunt justificate, fără a rezolva situaţia.

"Joc de glezne", aceasta este politica economică a guvernului faţă de "stăpânul" nostru PETROM.

Domnule Prim-ministru:

Câte firme de transport trebuie să mai falimenteze?

Câţi şomeri trebuie să mai ajungă în stradă?

Care este poziţia clară a guvernului faţă de această situaţie gravă, generată de creşterea nejustificată a preţului la carburanţi?

Transportatorii rutieri români sunt hotărâţi să nu mai tolereze această situaţie şi să urmeze exemplul transportatorilor rutieri din Grecia.

Aşteptăm urgent o reacţie clară şi hotărâtă din partea guvernului faţă de această situaţie critică!

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.Ultima modificare a paginii: 19.10.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii