UNTRR


Comunicat de presă 09.03.2011 - Transportatorii rutieri îngenuncheaţi de preţul carburanţilor. Guvernul face discuţii dar nu are soluţii!

Transportatorii rutieri îngenuncheaţi de preţul carburanţilor

Guvernul face discuţii dar nu are soluţii!
Anul 2010 a marcat cea mai dificilă perioadă pentru transportatorii rutieri, criză economică profundă, dublată de creşteri ale preţurilor la carburanţi de 30%.
 
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri nu poate accepta ca firmele de transport să intre în faliment, iar petroliştii să înregistreze profituri uriaşe.
 
Anul 2011 a debutat cu 6 scumpiri ale preţului de distribuţie a carburantului în primele două luni şi coşmarul se prelungeşte.
 
Deşi preţul ţiţeiului s-a stabilizat în ultimele zile, iar cursul leu/euro şi leu/dolar a scăzut, totuşi, preţul carburantului creşte fără nicio justificare.
 
Transportatorii rutieri în actuala situaţie sunt o bombă socială cu fitil la capătul căruia petroliştii se joacă cu focul.
 
Guvernul României chiar nu înţelege ce poate să însemne o asemenea explozie socială?
 
Guvernul României chiar nu înţelege ce reprezintă transportul rutier ca ramură economică de bază?
 
Petroliştii nu înţeleg sau nu vor să creadă că transportatorii români în disperarea dată de falimentarea firmelor pot copia comportamentul colegilor transportatori din Grecia?
 
Guvernul şi petroliştii consideră că a venit vremea să facem această experienţă cu un sfârşit necontrolat extrem de dăunător pentru România?
 
Dacă da, înseamnă că suntem proprii noştri duşmani şi vrem ca înainte de ieşirea din criză să îngropăm toată economia pe principiul “cu cât mai repede cu atât mai bine”.
 
Deşi a atras de mai multe ori atenţia cu privire la preţul carburanţilor, Guvernatorul Băncii Naţionale nu este ascultat, iar Guvernul României tratează subiectul cu superficialitate fără a găsi soluţia.
 
Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România atrage atenţia asupra tensiunilor acumulate în rândul membrilor săi generate de creşterea nejustificată şi repetată a preţului la carburanţi şi a riscurilor de faliment.
 
În această situaţie solicităm de urgenţă intervenţia Guvernului pentru a găsi soluţii de stabilizare a preţului carburanţilor care să dea predictibilitatea necesară întocmirii tarifelor de transport şi echilibrării afacerilor.
 
În caz contrar în scurt timp vom asista la falimentarea unui număr mare de firme de transport rutier, cu consecinţe sociale şi economice greu de evaluat.
 

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Ultima modificare a paginii: 10.03.2011

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii